Denuncien que veïns de Corbera tiren les escombraries a La Palma

Imprimeix

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de vigilància per tal de sancionar les persones que no posen els residus als contenidors i demanen que el consistori corberenc ”emprengui també mesures per frenar aquestes conductes incíviques”

Arran de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta a Corbera de Llobregat, algunes veïnes i alguns veïns d'aquesta localitat llencen les seves escombraries als contenidors de La Palma de Cervelló, municipi que està just al costat. La conseqüència més directa d'aquest ‘nou fenomen’ és que hi ha moltes bosses d'escombraries fora dels contenidors i una major brutícia a la localitat.

foto 2 La Palma

Per aquest motiu, el regidor de Transició Ecològica de La Palma de Cervelló, el socialista Javier Lahoz explica que la situació “és insostenible. Els contenidors i els horaris de recollida de la brossa estan pensats per a la població que viu a La Palma”. Per aquest motiu, des del govern municipal s’ha impulsat una campanya de conscienciació per tal de frenar aquest fenomen, que està provocant un augment notable de la brutícia i un deteriorament de la convivència.

Javier Lahoz

D’altra banda, Lahoz ha anunciat que l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de vigilància per tal de sancionar les persones que tiren les escombraries fora dels contenidors. Actualment, ja s'ha multat a més d'una vintena de persones que no resideixen a La Palma. D’altra banda, la regidoria de Transició Ecològica està analitzant si promoure canvis en les ordenances municipals d'escombraries per tal de prohibir utilitzar els contenidors de La Palma a residents d'altres localitats.

“Des del punt de vista del reciclatge, l'Ajuntament de La Palma s'està veient clarament perjudicat per aquestes actituds, ja que molts dels residus no estan separats per fracció. En aquest sentit, això comportarà per al consistori penalitzacions econòmiques per manca de reciclatge”, diu Lahoz que afegeix que “és urgent que l'Ajuntament de Corbera emprengui també mesures per frenar aquestes conductes incíviques.”

Redacció / Fotos: PSC-La Palma de Cervelló