Barcelona i l’àrea metropolitana es queden sense taxis

Imprimeix

Elite Taxi, el Sindicat del Taxi a Catalunya i l'Agrupació Taxi Companys han convocat una aturada total del sector el dimecres 18 de maig durant quatre hores contra les VTC

Elite Taxi, el Sindicat del Taxi a Catalunya i l'Agrupació Taxi Companys han convocat una aturada total del sector dimecres que ve 18 de maig per exigir que es compleixi la ràtio 1/30 que estableix per llei un vehicle VTC (Vehicles de Transport en Conductor) per cada 30 taxis. El pròxim 29 de setembre finalitza la validesa del reial decret 13/2018 conegut com a 'decret Ábalos', que permet a les llicències VTC operar trajectes urbans, és a dir, dins de les àrees metropolitanes, fins a aquesta data.

vaga taxis 18 maig barcelona 130522

Segons les principals associacions i sindicats del taxi a Catalunya, aquesta protesta s'emmarca dins de la seva preocupació que la nova regulació de les VTC no contempli “respectar” la ràtio establerta per una sentència del Tribunal Suprem.

SCDoV7Qg

El portaveu d'Elite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que organitzaran una manifestació aquest mateix dia des de l'encreuament de Gran Via amb Balmes fins al Parlament per exigir a les administracions una resposta sobre la nova normativa, que encara no s'ha donat a conèixer. “No esperarem a setembre perquè sabem que ara és quan s'està negociant. Catalunya té les eines necessàries per resoldre el conflicte, i l'hi estem exigint perquè ja no suportarem més excuses barates”, ha sentència Álvarez.

1dhbtoI5

La presidenta de l'agrupació Taxi Companys, Jenny Alayo, ha explicat que la vaga durarà tan sols quatre hores, des de les 10:00 del matí a les 14:00 del migdia, perquè no volen perjudicar l'usuari, però ha assegurat que la mobilització també és per assegurar els drets de tots els ciutadans.

Álvarez ha afirmat que les principals associacions i sindicats del taxi no permetran que a Catalunya s'aprovi un 'model Ayuso', pel qual la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso “pretén legalitzar més de 9.000 VTC”. “Si volen blanquejar les VTC com Ayuso, que ho diguin clarament”, ha recriminat Álvarez a la Generalitat.

Redacció / Fotos: Arxiu