Més d’un centenar de persones reclamen l’extensió del Trambaix

L’acció reivindicativa, organitzada per la plataforma “Volem el Trambaix al Pla”, va consistir en una marxa a peu entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei

Aquest cap de setmana s’ha desenvolupat una acció reivindicativa, alhora que festiva, per millorar el servei de transport públic al Baix Llobregat, a partir de l’extensió de la xarxa actual de tramvia. Al voltant de 100 persones van marxar a peu entre Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei, reproduint el traçat del tramvia i les noves estacions que proposa la plataforma “Volem el Trambaix al Pla”. Les entitats que formen part d’aquest col·lectiu van ser les responsables d’organitzar aquesta activitat, així com els parlaments, l’actuació musical i el dinar posterior. En total, hi van participar unes 150 persones, entre les quals hi havia regidors i regidores dels dos municipis implicats.

pancarta 1

Durant les intervencions els representants de “Volem el Trambaix al Pla” van situar els arguments per defensar la prolongació del Trambaix fins a l’estació de Quatre Camins de FGC, començant per la ubicació de noves estacions del tramvia al polígon industrial El Pla.

FS4m8pQWYAAstsm

FS4nKHmWUAUueyM

FS4o3mbXEAIgEB0

FS4pWueXEAExfuF

Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Feliu i l’alcalde de Molins van remarcar la gran aportació per a la millora de la qualitat de vida i de l’activitat econòmica que  pot significar el Trambaix als dos municipis. Durant l’acte es va donar a conèixer que l’Autoritat del Transport Metropolità ha confirmat que incorporarà una nova parada de tramvia al polígon El Pla, més enllà de les previsions inicials.

FS4q1LiXEAIq8xb

“Volem el Trambaix al Pla” va ser impulsada per CCOO i la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, així com per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, l’any 2019. Posteriorment ha comptat amb l’adhesió d’UGT, el Col·legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats.

FS4nWLXXoAE9Bqj

L’objectiu de la plataforma és assolir l’ampliació de la xarxa tramviària pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG a Quatre Camins, tot millorant la qualitat del transport per permetre desplaçaments més segurs, nets i sostenibles.

Redacció / Fotos: Plataforma “Volem el Trambaix al Pla”

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix