Precinten els torns a l’estació de Sant Feliu de Llobregat com a protesta

Imprimeix

Membres del col·lectiu Batec han realitzat aquesta acció, també en altres estacions, com a denúncia al mal funcionament del servei de rodalies, que atribueixen a la falta d'inversions

Membres del col·lectiu Batec, que protesta per la falta d'inversions a la xarxa de rodalies de Renfe, han precintat aquest matí amb cinta aïllant els torns d'entrada d'una desena d'estacions i han convidat els passatgers a no pagar els seus bitllets.

FSc9gzQWYAYAqFw

El col·lectiu ha dut a terme d'aquesta manera la seva primera acció de protesta que, sota el lema 'Si Madrid no paga, no paguem', denuncia el mal funcionament del servei de Rodalies, que atribueixen a la falta d'inversions.

Fonts de Renfe han informat que l'acció de protesta, que s'ha dut a terme a Sabadell Centre, Sant Feliu de Llobregat, Vilassar de Mar, Mollet-Sant Fost, Llavaneres, Calella, Badalona i la del Passeig de Gràcia de Barcelona, ha tingut una “afectació mínima”. Renfe ha avisat que totes les persones que s'adhereixen a les protestes “estan cometent un frau”, ja que es tracta d'un servei públic pagat amb els impostos de tota la ciutadania.

FSc9g0XX0AIj9RY

La companyia ferroviària, que xifra en un 3% el passatge que no paga de forma habitual, no ha considerat, de moment, habilitar cap dispositiu de seguretat especial davant aquesta campanya.

Per la seva banda, la portaveu de Batec, Antònia Maria Dols, ha explicat aquest matí que el col·lectiu valora molt positivament la primera gran convocatòria organitzada, i ha destacat el “ràpid creixement” de la plataforma des que es va crear fa just una setmana.

La portaveu de Batec ha anunciat que el 25 de maig tindrà lloc la segona acció de protesta, similar a la d'avui, a tot Catalunya, i ha fet una crida a sindicats, organitzacions socials i a tota la ciutadania perquè participin en les protestes i no paguin els seus bitllets.

Redacció / Fotos: Batec