Neix l’Associació Veïnal Vaivé Sant Feliu al districte Centre

La nova entitat, impulsada per veïns i veïnes del nucli antic de la població baixllobregatina i oberta a tothom, vetllarà pels interessos de la ciutadania, el bon funcionament dels barris de la zona i la preservació del seu patrimoni natural, històric i cultural

Un grup de veïns i veïnes residents al nucli antic de Sant Feliu de Llobregat acaben de constituir l’Associació Veïnal Vaivé Sant Feliu, una nova associació veïnal independent.  L’entitat, oberta a tothom, pretén centrar el seu àmbit d’acció principal al districte Centre de la ciutat, amb l’objectiu de vetllar per la protecció dels drets i dels interessos de les persones residents en aquesta zona, contribuir a la millora dels seus barris i treballar per la preservació de l’entorn natural del municipi, així com per a la protecció del patrimoni històric i cultural.

Captura de pantalla 2022 05 02 a las 12.29.18

L’Associació Veïnal Vaivé Sant Feliu pren el nom d’un dels punts neuràlgics, més populars i concorreguts de la població: el de la cruïlla dels carrers Laureà Miró amb Josep Maria de Molina. És per això que, fent al·lusió a una de les zones més dinàmiques de la ciutat, l’entitat pretén recuperar l’esperit activista, reivindicatiu i constructiu dels seus veïns i veïnes, cohesionant-los novament sota un moviment sense ànim de lucre, no vinculat a cap partit polític, confessió ni institucions.

paltaforma 2

La nova associació ha estat creada pel mateix grup de veïns i veïnes que fa un any i mig van impulsar la plataforma Stop Monstre Comercial, un moviment molt actiu que, a través del suport de més de 200 persones i d’entitats veïnals com l’AVV Roses del Llobregat, ha aconseguit evitar la construcció d’un hipermercat soterrat que incomplia la normativa urbanística.

Captura de pantalla 2022 05 02 a las 12.31.21

“Hi ha moltes coses que cal fer per millorar la nostra ciutat, per fer-la més agradable, sostenible i respectuosa amb les persones que hi vivim i amb l’entorn”, afirma el president de l’associació, Albert Moya. I afegeix que “fa molts anys que Sant Feliu està

creixent de forma poc mesurada, sense seguir un criteri urbanístic coherent, ajornant altres  actuacions essencials als barris, amb un deficient manteniment urbanístic especialment en els barris del Centre, infravalorant l’emergència climàtica i, sovint, en detriment del nostre patrimoni històric i cultural”.

Albert Moya destaca també que “volem ser una entitat útil per a la població. Per això, creiem que com a ciutadania hem d’assumir la responsabilitat de ser actius i compromesos des dels barris, denunciant tot el que convingui millorar i lluitant plegats per fer de Sant Feliu una ciutat més agradable per viure”.

4724be 3ba41b8845ec419d8d0dec6713838ade mv2

Amb ja prop d’un centenar de persones associades i més de dos-cents seguidors a les xarxes socials, Vaivé té previst dur a terme un acte de presentació pública aquesta primavera, un cop s’oficialitzi el seu registre a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Sant Feliu. De moment, ja és possible associar-se a l’entitat emplenant el formulari a través del seu web i seguir la seva activitat a les xarxes socials d’Instagram i Twitter.

Redacció / Foto: Stop Monstre Comercial-Associació Veïnal Vaivé Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix