Signat el protocol d’intencions del trasllat de la caserna militar

Imprimeix

La ministra Margarita Robles i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, han rubricat el document després d'una sessió de treball a la seu ministerial 

El 'Protocol d'intencions entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia' s'ha signat aquest divendres, dia 29 d'abril, a Madrid. És un nou pas, ferm i definitiu, en el camí que ha de desembocar en el futur trasllat d'aquesta instal·lació militar.

FRhEg3mXIAMVsgu

Han signat el protocol la ministra de Defensa, Margarita Robles, i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que ha estat acompanyada a la seu del Ministeri de Defensa pels portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén, portaveu del PSC; Jaume Sans, representant del Grup d'ERC; Lluís Tejedor, portaveu de C's; Alba Martínez, portaveu de Sant Boi en Comú, i Xavier Alejandre, portaveu de Podem-EU.  L'alcaldessa, ha assegurat que "aquest és un moment molt especial, símbol d'una gran complicitat. Som dues institucions treballant juntes per ser útils a la ciutadania”. Cal recordar que el Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi va expressar a principis d'aquest mateix mes el suport unànime de totes les forces polítiques al document signat ara. 

caserna militar 1

Amb el protocol d'intencions, el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament estableixen les bases per impulsar conjuntament el futur trasllat de la caserna militar, situada al centre geogràfic de Sant Boi, a un emplaçament alternatiu. La signatura ha tingut lloc després d'una sessió de treball conjunta que també ha comptat amb la presència de la secretària d'Estat de Defensa, Esperanza Casteleiro, i el director general d'Infraestructures, tinent general Luis Cebrián. 

Aquest protocol d'intencions és un pas ferm i definitiu per garantir la recuperació d'un espai estratègic per a la ciutat de Sant Boi, que hi vol configurar un nou centre urbà amb totes les característiques d'innovació i sostenibilitat que requereixen actualment els desenvolupaments urbanístics de les ciutats metropolitanes. 

El protocol d'intencions fa explícits dos compromisos molt importants per fer viable aquest projecte de ciutat. D'una banda, la realització en el termini de tres mesos d'un estudi de viabilitat econòmica de l'operació. D'altra banda, la determinació d'una possible ubicació alternativa de la caserna en uns terrenys de titularitat pública, ja acordada amb la Direcció General d'Infraestructures Militars i amb l'Exèrcit de Terra.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Arxiu