Fundesplai oferirà 80.000 places en activitats per aquest estiu

Imprimeix

Amb un 25% més de beques que les atorgades el passat 2021

Fundesplai oferirà aquest proper estiu més de 80.000 places en diferents tandes d'activitats per a nens i joves de tota Catalunya, amb un 25% més de beques que les atorgades el passat 2021 -5.912 beques i ajudes-. El president i la vicepresidenta de l'entitat, Josep Gassó i Anna Romeu, respectivament, així com la directora general, Cristina Rodríguez, han informat de l'oferta de casals, campaments i esplais de la propera campanya d'estiu, que porta per lema 'Fem possible un món millor. És el moment!'.

coloniesescolarsACCC

Aquest serà el primer estiu, des de l'inici de la Covid-19, que aquest tipus d'activitats no estaran supeditades a les condicions sanitàries de la pandèmia, ha indicat Rodríguez, i els nens podran gaudir d'aquestes vacances sense restriccions si no es produeix un repunt de la covid-19.

El passat 2021 Fundesplai va oferir diferents iniciatives educatives, socials i ambientals en les que van participar 261.740 persones, un 51% més que l'any anterior, unes xifres que situen l'entitat en nivells previs a la pandèmia, malgrat les restriccions que es van donar durant l'exercici passat.

FPzRNiWWYAkji3C

Més pressupost

El pressupost de 2021 es va situar en 53,8 milions d'euros, una xifra que aquest any 2022 s'ha incrementat fins als 86,4 milions d'euros, segons dades facilitades per l'entitat. Aquest significatiu augment es deu en gran part a la incorporació en Fundesplai de l'entitat '7 i Tria', de Sant Andreu de la Barca, operació que ha permès que la primera hagi passat de gestionar un centenar de menjadors escolars a uns 300. També la plantilla de '7 i Tria' ha passat a formar part de Fundesplai, que ara compta amb un total de 7.598 treballadors amb diferents contractes al llarg de l'any, un capítol que suposa uns 63,2 milions d'euros, segons el pressupost d'aquest 2022. 

FQ3c57rXMAI1n3J

Acolliment

D'altra banda, la vicepresidenta de Fundesplai ha explicat que a les instal·lacions d'aquesta entitat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, s'han acollit més de 700 persones procedents d'Ucraïna que han fugit del conflicte bèl·lic causat per la invasió d'aquell país per part de Rússia. Actualment disposen d'una vintena de places reservades per a aquests refugiats, ha indicat.

refigiats fundesplai

Fundesplai, que ha inaugurat noves instal·lacions del seu alberg de Sant Cosme a principis d'aquest any, amb 50 habitacions més, preveu engegar en les properes setmanes una 'escape room' per a nens, en el marc de l'exposició 'Menja. Actua. Impacta', inaugurada al novembre de l'any passat i que ocupa uns 4.500 metres quadrats. Gassó ha valorat positivament que 2021 hagi estat un any “de canvis i de millora també pel que es refereix a la superació de la incertesa provocada per la pandèmia.”

167ecb82 0255 4c25 a29d 4e632f4c5543 16 9 aspect ratio default 0

El proper 8 de maig l'entitat celebrarà una nova edició presencial de la Festa Esplai al Parc Nou del Prat de Llobregat, després de dos anys de cancel·lacions per la covid-19, amb unes 50 activitats lúdiques i educatives per a nens, joves i famílies.

Redacció / Fotos: Fundesplai