El conseller d'Educació es reuneix amb les direccions de centres del Prat

Imprimeix

Els sindicats van protestar durant l'acte de Cambray al municipi baixllobregatí

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, es va reunir ahir amb els directors i directores dels centres educatius del Prat de Llobregat. En la trobada també hi va ser present el director dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Albert Grau.

Durant la reunió, el titular d’Educació va poder exposar als representants de les direccions dels centres educatius de la ciutat els principals reptes del Departament i conèixer les valoracions dels equips directius. En les diferents visites que vaig fent per tot el país tenen molt valor les reunions mantingudes amb els ajuntaments, com a institucions clau en les polítiques educatives, i amb les direccions dels centres educatius. Aquestes trobades ens permeten compartir impressions i conèixer quin és l’estat i les diferents realitats que viuen els centres”, va expressar González-Cambray.

FRbRv5jXoAEBDuP

El conseller va explicar que el proper curs escolar, els centres tindran a l’Infantil 3 de forma majoritària una ràtio de 20 alumnes per aula, una mesura de reversió de les retallades que beneficiarà l’alumnat i professorat d’aquests cursos. També va reiterar davant els directors i directores la voluntat negociadora del departament i d’escolta activa al professorat i equips directius.

e53dd77f 96e9 4da5 9869 d4edfb7e4ade

Prèviament, González-Cambray va visitar l’Ajuntament del Prat de Llobregat, on l’ha rebut l’alcalde Lluís Mijoler. El conseller ha mantingut una trobada amb l’alcalde i els membres del consistori i ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. A més, es van abordar les diferents necessitats i reptes de la ciutat en matèria educativa. 

FRby2ndXoAE Iqi

Durant la reunió, l’Ajuntament va traslladar al Departament d’Educació la voluntat del Prat de convertir-se en un referent dels estudis de FP vinculats a les diferents famílies professionals  relacionades amb la transició energètica i la mobilitat sostenible. També es va parlar de la reforma de l’Institut Escola Pepa Colomer, per remodelar l’interior i fer-hi un gimnàs. L’Ajuntament i la Generalitat han refermat el seu compromís de dur-la segons l’acordat entre les dues parts en els terminis previstos. 

Prostesta

Desenes de mestres convocats pels sindicats educatius van protestar ahir al matí a les portes del Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, on el conseller d'Educació va assistir a una reunió.

FRbknZNXMAMkk6l

El conseller, per evitar la trobada amb els sindicats, va accedir a l'interior de l'edifici per una porta posterior i va participar en la reunió amb membres de l'Ajuntament del Prat i amb els directors dels centres educatius.

A la seva arribada al lloc, els sindicalistes es van trobar mb un dispositiu dels Mossos d'Esquadra que custodiava l'entrada a l'edifici i que van identificar les persones que participaven en la protesta. Els professors duien pancartes amb missatges contra el conseller, la dimissió del qual van tornar a demanar.

FRbtto0XsAMM4cz

Segons Pedro Mercadé, la presència dels Mossos demostra la “voluntat negociadora” de la conselleria, després que el conseller hagi dit que trenca les negociacions perquè els sindicats no accepten “un xantatge d'oferta d'hora lectiva que deixa fora els companys de secundària”. Així mateix, el membre de CGT va subratllar que “no pararem” en les protestes “fins que es reverteixin les retallades i hàgim aconseguit que cessin al conseller mentider Cambray.”

Redacció / Fotos: Educació-CGT