Un total de 9.160 alumnes fan les proves d'avaluació de 6è de Primària

Imprimeix

Permetran determinar el grau d’assoliment de les competències bàsiques en els següents àmbits: matemàtiques, llengua catalana, castellana, estrangera, i medi natural

Un total de 82.618 alumnes duen a terme, entre avui i dijous, les proves d’avaluació de 6è d’educació primària. Una avaluació que avalua les competències i coneixements bàsics que ha d’haver adquirit l’alumnat al final de l’educació primària per poder seguir amb normalitat el currículum previst per a l’ESO. Al Baix Llobregat són 9.160 alumnes.

competències 2

El grau d’assoliment es determina en els següents àmbits: competència comunicativa lingüística -en llengua catalana, castellana i estrangera i en aranès a l'Aran-, competència matemàtica i de l’àrea de coneixement del medi natural. L’avaluació de 6è d’educació primària té caràcter diagnòstic i no marca, en cap cas, la superació o no de l’etapa. El resultat de la prova no té efecte ni en l’avaluació final de l’alumnat, ni en la decisió de passar a l’ESO, però serveix al centre per saber en quin punt està el seu alumnat, i a l’administració per avaluar el nivell d’assoliment en tot el sistema educatiu.

competencies 3

La realització de les proves es duu a terme en tres dies: avui els alumnes s’avaluen en les competències de llengua catalana i llengua estrangera -anglès i/o francès-; demà s’avaluaran la llengua castellana i les matemàtiques; el dijous 28 d’abril es farà la prova de coneixement del medi natural i, si s’escau, d’aranès.

Redacció / Fotos: Educació-Arxiu