Jornades de portes obertes de l’Atenció Primària Metropolitana Sud

Imprimeix

Un centenar d'estudiants de medicina i infermeria hi van participar

Un centenar d'estudiants de medicina i infermeria han participat en les jornades de portes obertes que ha organitzat la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Costa Ponent–Metropolitana Sud (UDMAFIC). Els futurs metges i infermeres han pogut conèixer l'oferta de places per a l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària de l'APMS, que són 32 places d'infermeria i 61 de medicina.

Les residències que ofereix l'APMS, a través de la UDMAFIC, contemplen rotacions per als 23 centres docents de què disposa, així com per als centres hospitalaris de la regió metropolitana sud (incloent-hi des d'hospitals comarcals fins a centres d'alta complexitat). És una gran oportunitat per formar-se en un entorn tant rural com urbà.

Captura de pantalla 2022 04 10 a las 8.02.55

En el programa de formació teòrica per als MIR, s'hi tractaran temàtiques com ara la gestió del pacient crònic complex, la seguretat del pacient i l'atenció a la comunitat. Pel que fa a les EIR, el seu teòric tractarà temàtiques com ara la salut pública i comunitària o l'atenció primària enfocada a la comunitat.

En la part pràctica, els estudiants faran més del 50% de l'estada en atenció primària, tot i que també podran conèixer l'atenció hospitalària. Pel que fa a l'atenció primària, els residents rotaran per: serveis de pediatria; serveis d'atenció a la dona i a la salut reproductiva; serveis de pal·liatius; serveis d'atenció a la cronicitat; urgències i atenció continuada; atenció a la salut mental i suport a la recerca. Pel que fa als centres hospitalaris, els residents faran rotacions per: l'Hospital de Bellvitge; l'Hospital Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral); el Parc Sanitari Sant Joan de Déu; l'Hospital de Viladecans; Consorci Sanitari Alt Pendès–Garraf i l'Hospital de Martorell.

A l'APMS hi ha més de 200 tutors acreditats que acompanyen els residents de forma personalitzada durant tota la seva estada, fent trobades periòdiques per realitzar la supervisió i fer autoreflexió sobre les tasques realitzades. Des de la unitat docent es manté una actitud d'escolta activa i proximitat i s'incorpora els residents en els processos de decisió.

Redacció / Fotos: Dep. Salut