Jornades de portes obertes de l’Atenció Primària Metropolitana Sud

Un centenar d'estudiants de medicina i infermeria hi van participar

Un centenar d'estudiants de medicina i infermeria han participat en les jornades de portes obertes que ha organitzat la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Costa Ponent–Metropolitana Sud (UDMAFIC). Els futurs metges i infermeres han pogut conèixer l'oferta de places per a l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària de l'APMS, que són 32 places d'infermeria i 61 de medicina.

Les residències que ofereix l'APMS, a través de la UDMAFIC, contemplen rotacions per als 23 centres docents de què disposa, així com per als centres hospitalaris de la regió metropolitana sud (incloent-hi des d'hospitals comarcals fins a centres d'alta complexitat). És una gran oportunitat per formar-se en un entorn tant rural com urbà.

Captura de pantalla 2022 04 10 a las 8.02.55

En el programa de formació teòrica per als MIR, s'hi tractaran temàtiques com ara la gestió del pacient crònic complex, la seguretat del pacient i l'atenció a la comunitat. Pel que fa a les EIR, el seu teòric tractarà temàtiques com ara la salut pública i comunitària o l'atenció primària enfocada a la comunitat.

En la part pràctica, els estudiants faran més del 50% de l'estada en atenció primària, tot i que també podran conèixer l'atenció hospitalària. Pel que fa a l'atenció primària, els residents rotaran per: serveis de pediatria; serveis d'atenció a la dona i a la salut reproductiva; serveis de pal·liatius; serveis d'atenció a la cronicitat; urgències i atenció continuada; atenció a la salut mental i suport a la recerca. Pel que fa als centres hospitalaris, els residents faran rotacions per: l'Hospital de Bellvitge; l'Hospital Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral); el Parc Sanitari Sant Joan de Déu; l'Hospital de Viladecans; Consorci Sanitari Alt Pendès–Garraf i l'Hospital de Martorell.

A l'APMS hi ha més de 200 tutors acreditats que acompanyen els residents de forma personalitzada durant tota la seva estada, fent trobades periòdiques per realitzar la supervisió i fer autoreflexió sobre les tasques realitzades. Des de la unitat docent es manté una actitud d'escolta activa i proximitat i s'incorpora els residents en els processos de decisió.

Redacció / Fotos: Dep. Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix