El Centre Cívic de La Guàrdia a Sant Vicenç obre les portes

Imprimeix

És un equipament per dinamitzar el barri i les entitats on la qualitat arquitectònica, la sostenibilitat ambiental i la integració amb l'espai públic són tres particularitats destacades

El Centre Cívic i Cultural La Guàrdia, a la plaça de la Pau de Sant Vicenç dels Horts, ha entrat en funcionament avui dissabte, 9 d'abril. L'AMB s'ha encarregat de la construcció de l'equipament, finançada per l'Ajuntament de la ciutat i per la Diputació de Barcelona amb un total d'1.377.907,96 euros. A l'acte d'inauguració hi ha assistit l'alcalde, Miguel Comino, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, entre altres representants municipals.

b20d26d3 3647 4f8c 98be bf67ef268bb5

FP6cAzsWYAI7Q8W

FP6cA0CXEAcKmkJ

Durant la jornada de portes obertes, la ciutadania ha pogut conèixer al detall el nou centre, que servirà per dinamitzar el barri i les entitats vicentines. El nou edifici ocupa un espai de 556,65 m2 i està constituït per diferents dependències: el vestíbul, una sala polivalent, tres aules, dos despatxos, un dispensari, un espai de perruqueria, els serveis, un magatzem, una sala d'instal·lacions i espais de comunicació.

1be39e7c e455 4864 9e43 f655d0cb36b8

AMB Simon Garcia 2

12c24d31 0322 4fb9 a63c 3116c1cce508

Està ubicat a la part central de la plaça, enfront de la zona d'arbrat existent, que es preserva com un parc amb espais d'esbarjo. La construcció d'aquest nou espai ha estat possible gràcies a l'enderroc previ dels antics vestidors i d'una part de les grades. S'ha complementat amb l'adequació del parc adjacent, la col·locació de mobiliari urbà, una font, la plantació d'arbrat i la millora de l'accessibilitat. Aquesta actuació suposa una veritable regeneració urbana del barri de La Guàrdia, que tindrà la funció de centre neuràlgic per a veïns i entitats i reforçarà la cohesió social i la integració urbana del municipi.

rodapremsa svh

Durant la presentació del nou equipament, l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha destacat que “és una reivindicació històrica del barri, ja que molta gent reclamava un espai com aquest. És un projecte que compleix tres objectius: fundacional, transformador i sostenible”. També va comentar que “quatre entitats del barri compartiran aquest espai, però és obert a la utilització a les altres. Estem el·laborant un pla d’usos perquè sigui raonable i tothom pugui gaudir de l’espai. A Sant Vicenç dels Horts hi ha molta activitat social i poder genera espais perquè pugui desenvolupar la seva tasca és molt important per a nosaltres.”

Sostenibilitat

El disseny i la construcció de l'equipament s'han fet tenint en compte la sostenibilitat i la descarbonització, amb materials que tenen poc impacte ambiental i amb estratègies que permeten el màxim aprofitament dels recursos naturals, com el vent o el sol.

cuina svh

IMG 2819

Els elements més importants són els següents:

 
 
IMG 2824
 
IMG 2821
 
 
 
IMG 2826
 
IMG 2822

Equipaments públics

L'AMB té la competència de planificar, dissenyar i construir espais públics: des de carrers o places fins a equipaments com centres cívics, escoles, instituts o poliesportius. En aquest mandat, l'AMB ha construït vuit centres cívics i n'ha concebut una desena més, que estan en fase de projecte.

AMB Simon Garcia

A finals de maig, també a Sant Vicenç dels Horts, l'AMB preveu finalitzar el Centre Cultural i Cívic Vírginia Amposta, que completarà l'oferta d'equipaments públics i reforçarà la cohesió social del municipi.

Aquest nou centre cívic s'incorporarà dins del visor d'equipaments metropolità, una eina digital que aglutina un conjunt de dades geogràfiques amb informació exhaustiva i precisa de tot tipus d'equipaments (locals, edificis o espais oberts) que tenen la funció de proporcionar un servei a les persones i que milloren la qualitat de vida, potencien la cohesió social i impulsen la competitivitat dels entorns empresarials.

Redacció / Fotos: AMB-LPdB