Uns 490.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana per Setmana Santa

Imprimeix

Trànsit ha establert un dispositiu especial, aquest any sense restriccions de mobilitat pel coronavirus i amb les autopistes amb peatges alliberats

Al voltant dels 490.000 vehicles sortiran entre avui i demà dissabte per l'àrea metropolitana de Barcelona en la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa, segons la previsió del Servei Català de Trànsit (SCT), que ha demanat extremar la prudència al volant.

noticia transit Merce

Trànsit ha establert un dispositiu especial amb motiu de l'operació sortida de Setmana Santa, que aquest any se celebra sense restriccions de mobilitat pel coronavirus i amb les autopistes amb peatges alliberats. En concret, segons les previsions de Trànsit, entre les 15:00 hores d'aquest divendres i la mateixa hora de demà es preveu que circulin uns 490.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona, en la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha demanat en un comunicat que s'extremin les precaucions i que no s'abaixi la guàrdia durant la conducció per evitar accidents mortals. “Podem viure una Setmana Santa de gran mobilitat, dau, d'una banda, l'efecte descompressió de la pandèmia i, per un altre, l'increment de la mobilitat que estem registrant a les autopistes per l'alliberament dels peatges”, ha indicat Lamiel.

FP06yBTXwAU0VwW

El director de l'SCT ha insistit a apel·lar la “responsabilitat” i la “prudència” dels conductors per evitar víctimes mortals a les carreteres en aquestes vacances de Setmana Santa.

En aquest 2022, trenta-set persones han mort en accidents de trànsit en les carreteres interurbanes catalanes, quan en el mateix període del 2021 en van morir 22, encara que menys que el 2019, quan se'n van registrar 39. De tots els morts aquest 2022 en accidents de trànsit interurbans, un 37% formaven part de col·lectius vulnerables: 5 eren motoristes, 2 eren ciclistes, i 7 eren vianants.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra