Ja no serà obligatoria la mascareta a les escoles després de Setmana Santa

Imprimeix

El Consell de Ministres aprovarà l'aixecament de la restricció, si bé no entrarà en vigor fins l'endemà, el 20 d'abril, encara que s'haurà de dur en els centres sanitaris, sociosanitaris i transports

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dijous que Catalunya avançarà al dia 19 d’abril la retirada de mascareta a les escoles, de manera que els alumnes podran deixar de portar-les ja el primer dia de tornada al col·legi després de les vacances de Setmana Santa.

covid 19 escola

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha anunciat així que la Generalitat avança la mesura un dia, ja que és el mateix dia 19 d’abril quan el Consell de Ministres aprovarà l'aixecament de l'obligatorietat de portar mascaretes a tots els interiors -siguin escoles o d'altres espais-, excepte centres sanitaris i sociosanitaris i transports, si bé no entrarà en vigor fins l'endemà, el 20 d'abril.

Argimon ha asseverat que ja el dimarts 19, primer dia de classe a Catalunya després de la Setmana Santa, “no serà necessari” que els alumnes portin mascareta (fins ara és obligatòria en interiors a partir dels 6 anys). Això sí, en el cas que un nen pel motiu que sigui vulgui portar mascareta, “ningú li podrà dir que no”, de manera que no serà obligatòria ni una cosa ni l'altra.

covid 19 escoles 2

“Això de 'hauran de' ja ho hem d'anar eliminant del vocabulari”, ha indicat en aquest sentit Argimon, en aquesta nova fase de la pandèmia en la qual amb prou feines queden restriccions. El conseller ha opinat que, després de dos anys de “molta norma”, en aquests moments cal avançar cap a "una idea més anglosaxona, amb menys normes i complint-les."

Redacció / Fotos: HSJD-Arxiu