Puja l’ús de les bicicletes i patinets a l’àrea metropolitana de Barcelona

Ha pujat a un 34% les primeres i un 123% els segons, arribant a créixer un 49% en conjunt en els dies laborables

L'ús de bicicletes i patinets s'ha disparat en els dos últims anys a l'àrea metropolitana de Barcelona, fins a un 34% les primeres i un 123% els segons, arribant a créixer un 49% en conjunt en els dies laborables. Aquestes dades apareixen recollides en un estudi encarregat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre la mobilitat en el període 2019-2021 a la xarxa Bicivia metropolitana, la xarxa en què es pot pedalar dissenyada per l'entitat.

04.1 Variació IMD mitjana anual 2019 2021. Total

patinets esplugues

L'estudi destaca que l'ús quotidià, en un dia laborable, s'ha incrementat un 49%, segons un comunicat de l'AMB, que apunta que el creixement és més gran fora que a Barcelona ciutat, on puja un 17%. En el cas del patinet, aquest concentra ja un terç del total dels fluxos que registra la xarxa Bicivia, quan fa dos anys representava només el 22%.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha destacat que les dades “reafirmen les polítiques per crear aquesta xarxa metropolitana i promoure el seu ús”.

carril bici bcn esplugues 01

La xarxa Bicivia, amb nou eixos principals i més de 500 quilòmetres, permetrà, quan estigui finalitzada, creuar el territori metropolità de nord a sud i d'oest a est.

Núria Pérez, la responsable de l'àrea de mobilitat de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), l'ens que ha elaborat l'estudi, ha atribuït el menor creixement de l'ús de la bicicleta i el patinet a la capital a la situació pandèmica.

19c60503 331e 480d bcb3 992a121a8484 facebook aspect ratio default 0

Així, la Covid-19 pot haver reduït més el nombre de desplaçaments a Barcelona que a la seva àrea metropolitana, ja que a la ciutat tenen més pes els moviments per motius de treball o turístics.

05. Percentatge de dones 2021

L'estudi de l'EMEF també revela que les dones realitzen el 34% dels desplaçaments totals amb bicicleta i el 30% en els que s'usa el patinet.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix