El Consell Comarcal destina més d’un milió d’euros a polítiques feministes

Imprimeix

Els ajuntaments podran presentar sol·licituds fins al 31 de desembre 2022, de projectes iniciats l'1 de gener de 2022, i executats fins al 31 de desembre de 2023

El Consell Comarcal destinarà 1.016.653 d’euros per a la realització de projectes que tinguin a les dones com a col·lectiu diana durant el 2022. Així ho ha donat a conèixer la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, en roda de premsa, acompanyada dels i les portaveus dels grups polítics comarcals, Xavier Fonollosa (JxCAT), Jordi Gil (ECG), Raquel Albiol (ERC) i Enric Carbonell (PSC). És el Programa Feminista del Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social, aprovat pel Ple del dilluns 21 de març de 2022, amb els vots a favor de PSC, ECG, JxCAT, ERC i C’s.

FPBWufgX0A4pwdN

El vicepresident del Consell Comarcal, Xavier Fonollosa, actuant com a portaveu del grup comarcal JxCAT, ha destacat la “importància d’impulsar polítiques feministes, i poder dotar-les de recursos amb els romanents del Consell Comarcal”. Així mateix, ha destacat que cal felicitar el Ple del Consell Comarcal, per haver impulsat un any més el Programa Feminista.

El portaveu d’ECG i també vicepresident, Jordi Gil, ha recolzat la felicitació al Ple del Consell Comarcal per aquesta iniciativa, posant en relleu que “des de l’entitat volem continuar impulsant les polítiques feministes, hem de fer polítiques valentes per garantir que qualsevol dona pugui viure lliure, tranquil·la, i no hagi de patir cap classe de violència per fet ser dona.”

La portaveu d’ERC, Raquel Albiol ha reiterat el seu suport al Programa Comarcal, destacant que tot i estar en l’oposició, sempre estaran al costat del govern en l’acompanyament als municipis. Així mateix, ha posat en valor el nou milió d’euros destinat a impulsar polítiques feministes incidint en què “mai seran prou els recursos que es dediquen a pal·liar aquesta desigualtat pel fet de ser dones.”

FPBTkPsWUAM73HP

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Enric Carbonell, ha incidit que des del seu grup, valoren molt positivament aquesta segona disposició, ja que la primera no va arribar a cobrir totes les necessitats dels municipis, sobretot dels municipis petits. Així mateix, ha destacat que “aquest programa és una oportunitat pels municipis que no tenen recursos suficients per poder impulsar polítiques feministes.”

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha tancat la roda de premsa destacant des de principi de legislatura, la nostra comarca ha estat durament colpejada per la xacra de la violència masclista. Des de juliol de 2019, 8 dones i 1 nena han estat assassinades a diferents municipis del Baix Llobregat, i des del Consell Comarcal, no ens podem quedar impassibles davant d’aquesta situació, aquests 2 milions que portem destinats són molt necessaris per pal·liar aquesta xacra”, ha destacat.

Els ajuntaments de la comarca podran presentar sol·licituds fins al 31 de desembre 2022, de projectes iniciats l'1 de gener de 2022, i executats fins al 31 de desembre de 2023.

Redacció / Fotos: CCBLL