Els autobusos de TMB tindran un nou sistema de videovigilància

També s’instal·larà unes pantalles panoràmiques per oferir al viatger informació precisa i en temps real del servei

La multinacional tecnològica catalana GMV ha guanyat el concurs per proveir el nou sistema d'informació a l'usuari i videovigilància per als 1.170 autobusos de la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que pagarà per això més de 10 milions d'euros.

FOmmsAeXsAEE8cb

La licitació inclou el subministrament de sistemes embarcats per millorar la seguretat a bord, el sistema d'informació a l'usuari i els sistemes de vigilància per a tota la flota TMB, que, segons GMV, millorarà el servei al passatger i suma noves mesures per incrementar la seguretat i l'accessibilitat. En concret, GMV subministrarà l'arquitectura dels sistemes embarcats a bord dels autobusos, una CPU multipropòsit en cadascun dels autobusos sobre la qual correran els sistemes d'informació a l'usuari i videovigilància i un nou sistema gestor d'energia que governarà l'encesa/apagada de l'equipament a bord.

També subministrarà per a 1.119 busos pantalles panoràmiques de 29 i 21 polzades amb CPU integrada per oferir al viatger informació precisa i en temps real del servei, amb dispositius sonors per a persones invidents.

FO7aundXoAASiiI

TMB podrà configurar sense cap limitació la informació audiovisual que es mostrarà a l'usuari a les pantalles panoràmiques, enllaçant des de la línia, destinació, temps d'espera previstos, etc. A més, el nou sistema també alimenta amb informació del servei els panells ja existents d'informació exteriors dels autobusos, i possibilita un canal d'informació auditiu per al passatger, tant amb locucions pregravades com amb síntesis de veu per transmetre des de la central missatges en temps real.

El concurs també inclou el subministrament de 4.590 càmeres de videogilància per a l'interior dels 1.170 autobusos, 147 càmeres exteriors i 42 càmeres per a anàlisis del carril bus, amb reconeixement de matrícules. Segons ha informat GMV, el sistema embarcat gravarà les imatges de totes les seves càmeres, així com les alarmes i esdeveniments que es produeixin durant el servei. A més, tant manualment a petició d'un operador al centre de control com de forma automàtica davant una situació d'emergència a bord de l'autobús, es llançarà una reproducció en temps real que permetrà visualitzar les imatges de les càmeres.

El nou sistema incorporarà funcionalitats avançades d'anàlisi intel·ligent de vídeo, que permetran l'explicar als passatgers a bord, detectar objectes perduts, alertar de caigudes de passatgers, etc.

Redacció / Fotos: TMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix