L’AMB crearà un sistema de seguretat per millora la cooperació policial

Es vol millorar la cooperació i coordinació de les diferents policies locals, així com la interlocució amb els Mossos d'Esquadra

El vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Balmón, ha anunciat la creació d'un “sistema integral de seguretat metropolitana” per millorar la cooperació i coordinació de les diferents policies locals, així com la interlocució amb els Mossos d'Esquadra. Així ho ha desvetllat aquest dilluns en la conferència 'Un compromís per a la ciutat metropolitana', emmarcada en el cicle de diàlegs 'Fer metròpolis' que organitza RethinkBCN, la revista de la Societat Barcelonina d'Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball (SBEES).

sistema seguridad metropolitano barcelona

“L'espai públic i la convivència no es poden degradar, no ens ho podem permetre. Les polítiques de seguretat no es poden desenvolupar només a escala local”, ha subratllat Balmón, que ha subratllat que no es tracta de crear un nou cos policial.

El també alcalde de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) ha assegurat que l'AMB “està preparada per liderar, orientar i impulsar un sistema integral de seguretat metropolitana”, i ha confiat que el projecte estarà dissenyat abans d'acabar el mandat actual, que finalitza el 2023.

img 13586

Balmón ha subratllat que l'AMB té competències en matèria de convivència ciutadana i ha assegurat que la creació d'aquest sistema no és “un somni, sinó una determinació ferma”. Sobre aquest tema, ha indicat que “ja hi ha feina feta” en aquesta matèria, recordant que dotze municipis metropolitans ja compten amb l'aplicació de seguretat i prevenció M7.

L'AMB obrirà un diàleg amb les administracions públiques afectades (Govern i governs locals) i impulsarà la coordinació i cooperació entre les diferents policies locals. També promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l'enllumenat públic, erradicació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda d'autobusos nocturns o la creació de mapes d'espais urbans segurs. Així mateix, elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i els espais naturals metropolitans.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-Arxiu-Ajuntament SJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix