Viladecans participa en la iniciativa ‘Orientació en Acció’

Imprimeix

Es vol apropar el món professional a estudiants de quart d'ESO a través de diverses activitats que es duran a terme durant els mesos d'abril i maig dissenyades amb la finalitat de millorar l'orientació acadèmica i professional

Un total de cinquanta-quatre instituts de Catalunya participaran en la iniciativa 'Orientació en Acció' per apropar el món professional a estudiants de quart d'ESO a través de diverses activitats que es duran a terme durant els mesos d'abril i maig dissenyades amb la finalitat de millorar l'orientació acadèmica i professional.

En aquest període, més de quaranta-cinc companyies, associacions sectorials i ajuntaments, participaran en el projecte que constarà d'activitats com a visites a empreses, xerrades amb professionals, observació de professionals i el visionat de la sèrie de vídeos 'Professionals que inspiren', han informat els organitzadors.

orienta

La Fundació Bertelsmann i l'ONG 'Comença Per Educar' són els promotors de la iniciativa, en la que s'han implicat els ajuntaments de Tarragona (Tarragonès), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Viladecans (Baix Llobregat), Terrassa (Vallès Occidental), Lleida (Serià), l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Granollers (Vallès Oriental).

La intenció del programa és orientar i motivar l'alumnat perquè descobreixi l'ampli ventall de formacions i ocupacions als quals podrà accedir, a més de despertar la seva curiositat i interès per certes àrees de coneixement, han afegit des de l'organització. Entre les activitats proposades es troben les visites a empreses, on els estudiants aprenen més sobre el seu funcionament i sobre les tasques professionals que s'hi desenvolupen.

D'altra banda, es facilita l'observació de professionals, que suposa una “experiència immersiva” en la que un estudiant acompanya un professional durant diversos dies per conèixer diferents departaments de les empreses, participant en activitats quotidianes com a reunions o àpats de treball, han afegit els organitzadors.

shutterstock 631185698 1000x667

Una altra de les accions d'orientació són les xerrades o trobades amb professionals, en les que un o diversos treballadors acudeixen al centre educatiu per explicar a un grup d'alumnes el seu dia a dia, les característiques del sector professional en el qual treballen i la seva trajectòria.

Finalment, també s'ha facilitat als centres la sèrie de vídeos 'Professionals que Inspirin', un recurs d'orientació digital per ser visionats al centre educatiu i en el que més de 60 professionals expliquen la seva professió, sector i trajectòria amb la finalitat de despertar la curiositat i l'interès de l'alumnat.

Redacció / Fotos: Arxiu