Fundesplai redueix un 42,5% les emissions de CO2 dels menús escolars

Imprimeix

Gràcies a diferents accions com el menor consum de proteïna animal en favor de la proteïna vegetal

Les gairebé tres-centes escoles en les quals Fundesplai està present en el temps del migdia han aconseguit reduir les emissions de CO2 un 42,5% dels menús entre els anys 2016 i 2021, gràcies a diferents accions com el menor consum de proteïna animal en favor de la proteïna vegetal.

Fundesplai ha informat aquest dijous que també s'han fet altres accions per a la millora de la sostenibilitat en augmentar els productes ecològics, incorporar més proveïdors de proximitat i fer més eficient el transport, eliminant dos terços dels camions de distribució. Una de les modificacions incorporades ha estat la reducció de la carn de boví i la seva substitució per proteïna d'origen vegetal.

menjadors foto

Així, l'emissió de CO2 derivada del consum de proteïna en els menús el 2016 equivalia a 14,15 quilos de CO2; el 2019, a 10,27 quilos de CO2 i el 2021 a 8,13 quilos.

Aquestes dades s'han donat a conèixer avui per commemorar el pròxim Dia Mundial del Clima, que se celebra el dissabte, dia 26, i en el context del repte #AlNatural, una activitat proposada per Fundesplai que té com a objectiu conscienciar sobre l'ús dels plàstics en la indústria alimentària.

Temps migdia Fundesplai menjador salut

Amb motiu del Dia Mundial del Clima, uns 20.000 nens i joves de 107 escoles i onze esplais de Fundesplai de Catalunya participen en activitats lúdiques en les quals investiguen sobre els residus que generem, aprenen quants anys pot trigar a degradar-se un plàstic en la naturalesa i com s'elaboren els envasos, entre d'altres.

Redacció / Fotos: Fundesplai