Tanca provisionalment la discoteca LTN d'Esparreguera

Imprimeix

La decisió de l’empresa és a conseqüència que l'Ajuntament li hagi reduït l'horari d'activitat en dues hores per informes dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local on s’incideix que provoca "conflictivitat" a l'entorn i "problemes de seguretat ciutadana"

La discoteca LTN d'Esparreguera ha anunciat que tanca provisionalment després que l'Ajuntament l'obligui a reduir l'horari dues hores. Els responsables del negoci lamenten que la mesura arribi "malgrat no existir ni un sol incompliment ni sanció pel desenvolupament de l'activitat". El consistori baixllobregatí ho justifica d’acord a diferents informes dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local, que avisen que la discoteca provoca "conflictivitat" a l'entorn i "problemes de seguretat ciutadana". Els cossos policials insten l'alcalde a fer una limitació excepcional de l'horari per a què el local tanqui a les 3 hores. És la segona vegada que es decreta una reducció horària, fet que des del negoci s'interpreta com una "persecució.”

Captura de pantalla 2022 03 24 a las 19.02.28

Abans de la pandèmia, l'alcalde va retallar l'horari del local per "l'elevat nombre d'incidents" que hi havia amb relació a aquest negoci, amb una quarantena de denúncies i infraccions administratives en cinc mesos. El decret de l'alcalde, el febrer del 2020, va arribar després que dos joves denunciessin una agressió homòfoba per part d'un controlador de seguretat del local.

Aquella limitació horària va vèncer un any després, el març del 2021, moment en què l'oci nocturn estava tancat amb motiu de la covid. Ara, amb la reobertura dels últims mesos, l'establiment ha reprès l'activitat sense limitacions d'horari, però ara l'alcalde ha decretat de nou el tancament a les 3h en comptes de les 5h d’acord a dos informes policials que així ho recomanen.

En aquests documents, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra detallen nombrosos fets vinculats entorn de la discoteca, si bé no els imputen directament a l'activitat del local. Als informes es detallen incidències que principalment passen fora de la sala: casos de baralles, incidents de seguretat viària i danys a vehicles, així com diversos furts de documentació i telèfons mòbils.

El mateix document també precisa que els responsables de la discoteca retornen nombrosos objectes perduts a la Policia Local. Des d'LNT apunten que les persones que perden els telèfons i documentació estarien presentant denúncies falses per poder beneficiar-se de les assegurances.

Captura de pantalla 2022 03 24 a las 19.04.40

Alhora, defensen que l'afluència de clients a la discoteca amb vehicles privats era una qüestió que l'Ajuntament ja sabia quan va concedir-los la llicència als afores del municipi. "El que ara pretenen no és altra cosa que enviar el problema a altres poblacions on s'hauran de traslladar els joves d'aquesta zona del Baix Llobregat", afirmen.

Els responsables del negoci acusen l'Ajuntament de voler "arrabassar" l'oci nocturn de proximitat a Esparreguera i diuen que tanquen de forma provisional perquè el negoci és "inviable" si no poden mantenir la sala oberta fins les 5h. Asseguren que el consistori els ha estat "perseguint" des que van obrir el 2018.

Asseguren que l'ordre d'avançar l'hora de tancament "és una mesura totalment fora de lloc" després de dos anys de pandèmia. Recorden que, durant aquest temps, gairebé no han pogut obrir, però han hagut de continuar pagant el lloguer i els impostos municipals. Alhora, avisen que la reducció de l'oci nocturn propicia la celebració de botellons.

Per tot plegat, avancen que duran la resolució municipal als tribunals, on presentaran un recurs contenciós administratiu i demanaran mesures cautelars per a què la reducció de l'horari no sigui efectiva fins que es resolgui la denúncia.

Comunicat dels propietaris de la discoteca (clíca aquí)

Redacció / Foto: LTN