A Sant Boi es reflexiona sobre el futur sostenible de les ciutats

Imprimeix

La ministra Raquel Sánchez ha participat en l'acte de benvinguda institucional a la tercera edició de la jornada Techcities

Sant Boi de Llobregat ha celebrat aquest dijous, dia 24 de març, la tercera edició de la jornada Techcities, amb el títol 'Agenda Urbana: compartint relat, reptes i respostes'. Institucions i municipis de tot Espanya s'han aplegat per reflexionar sobre el futur de les ciutats, la innovació i el desenvolupament urbà sostenible.

tec carlos

A la jornada, que ha tingut lloc a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, hi han assistit més de 400 persones (200 presencialment i 200 per via telemàtica). Techcities és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Sant Boi i l'enginyeria Techfriendly, emmarcada en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia i finançada amb fons Unió Europea-NextGeneration EU. 

Techcities Benvinguda institucional

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha participat de forma telemàtica en l'acte de benvinguda institucional. Raquel Sánchez ha afirmat que "cal avançar en la transició eco lògica i l'agenda climàtica" per millorar la nostra qualitat de vida i ha recordat que "darrere del canvi climàtic s'amaga la desigualtat". La ministra ha defensat el paper transformador dels ajuntaments i ha considerat que aquests "han d'estar molt presents en la gestió dels fons europeus.” 

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha reivindicat les jornades Techcities com un espai de referència per a compartir reflexions sobre l'Agenda Urbana i la planificació estratègica de les ciutats. "Des de Sant Boi", ha dit, "volem posar el nostre granet de sorra per potenciar aliances i complicitats que afavoreixin dinàmiques de desenvolupament sostenible amb una triple mirada social, econòmica i ambiental'. "Els vincles", ha afegit, "són essencials per generar transformacions reals amb impacte en la vida quotidiana.".

El soci director de TECH Friendly, Sergio Serna, ha destacat que aquesta jornada és "un espai per a la reflex ió i el debat" que té com a objectiu "construir ciutats millors a partir de la innovació i el treball conjunt, públic i privat."

Techcities Joan Clos

La conferència d'obertura ha estat a càrrec de Joan Clos, exdirector executiu d'ONU-Hàbitat, que ha aportat una visió internacional sobre la transformació dels espais urbans. En la seva intervenció, ha convidat els ajuntaments a fer servir l'urbanisme com a eina per generar desenvolupament sostenible, "no només des del punt de vista ambiental, sinó també econòmic i social". "L'urbanisme", ha dit, "transforma les ciutats i genera valor."

tec taules

A la jornada s'han celebrat tres taules de debat i reflexió amb la participació de representants de ciutats com Sevilla, València, Pamplona, Ermua o Barakaldo; de les diputacions de Barcelona i Granada; de la Generalitat de Catalunya; de la Federación Andaluza de Municipios y Provincias (FAMP), i dels ministeris de Ciència i Innovació i de Transpor ts, Mobilitat i Agenda Urbana, entre d'altres. A la cloenda ha intervingut el copresident de la Red Innpulso i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat