Llum verda a Oryzon per iniciar els assajos clínics contra la leucèmia

La biofarmacèutica, amb seu a Cornellà de Llobregat, té previst provar el fàrmac iadademstat en pacients amb LMA

La biofarmacèutica Oryzon Genomics, amb seu a Cornellà de Llobregat, ha rebut la notificació del regulador nord-americà, la FDA, de l'aprovació per iniciar un assaig clínic en pacients amb leucèmia mieloide aguda (LMA) amb el fàrmac iadademstat.

L'assaig té com a objectiu avaluar la seguretat i la tolerabilitat de iadademstat en combinació amb gilteritinib en pacients amb LMA R/R FLT3mut i establir la dosi recomanada per a la Fase 2 (RP2D) per a aquesta combinació, segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

WJ5wZTVM

L'estudi, batejat com FRIDA, es durà a terme en entre 10 i 15 centres d'Estats Units i es reclutaran uns 45 pacients. Si té èxit, l'empresa i la FDA (Food and Drug Administration) han acordat celebrar una reunió per discutir el millor pla per seguir desenvolupant aquesta combinació en aquesta població de LMA tan necessitada.

Fundada a Barcelona, Oryzon Genomics és una companyia biofarmacèutica de fase clínica centrada en l'epigenètica per al desenvolupament de teràpies per a malalties amb importants necessitats mèdiques no resoltes.

Captura de pantalla 2022 03 21 a las 13.20.48

Objectius secundaris

Com a objectius secundaris de l'estudi, destaca l'avaluació de l'eficàcia del tractament, mesurada com la taxa de remissió completa i remissió completa amb recuperació hematològica parcial (CR/CRh), la durada de les respostes i l'avaluació de la malaltia residual mesurable.

El conseller delegat d'Oryzon, Carlos Buesa, ha assegurat que l'autorització de la FDA per engegar FRIDA és “una fita corporativa rellevant per Oryzon” i representa “la nostra nova estratègia de desenvolupament per iadademstat en hematooncologia i tumors sòlids”, que gravitarà principalment en activitats clíniques a Estats Units.

El fonament científic de FRIDA, segons recorda el comunicat, es basa en “la capacitat de iadademstat d'inhibir la desmetilasa-1 específica de lisinas (LSD1), desencadenant així un potent efecte diferenciador en els càncers hematològicos, a més de produir un efecte antileucèmic en actuar sobre les cèl·lules mare leucèmiques.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix