Junts pel Prat sol·licita la creació d’un servei de serenos municipal

El grup polític ha registrat un prec a l’Ajuntament en el marc del debat que s’ha iniciat per l’elaboració del nou Pla Local de Seguretat

El grup polític de Junts pel Prat ha registrat un prec a l’Ajuntament del Prat sol·licitant la creació d’un servei de serenos nocturn en el marc del debat que s’ha engegat per l’elaboració del nou Pla Local de Seguretat, amb la finalitat de millorar la seguretat i convivència en horari nocturn. Des de la formació política, insisteixen en el fet que l’objectiu d’aquesta proposta no és en cap cas el de substituir la funció de la policia local, sinó el de complementar la seva tasca.

Captura de pantalla 2022 03 17 a las 20.52.43

El portaveu de la formació, Gerard Valverde confirma que “són cada cop més els ajuntaments, que han anat recuperant aquesta figura en diferents formats. Destaca especialment el cas de Santa Coloma de Gramenet que va recuperar aquest servei l’any 2019 i que després d’uns anys de funcionament ha rebut molt bona valoració tant per l’Ajuntament d’aquest municipi com per la ciutadania.”

La finalitat no és només reforçar la sensació de seguretat, sinó que engloba una funció més àmplia que va des de detecció d’incidències en el camp de la neteja i els residus i també de suport directe a la ciutadania, des d’una perspectiva integral de gestió de l’espai públic.

csm Serenos 2 92ab3eb584

Des de Junts pel Prat es mostren convençuts que és una proposta que donaria bon resultat i que té tot el sentit del món, si atenem que la seguretat i la convivència apareixen com unes de les principals preocupacions dels pratencs i pratenques segons el darrer baròmetre municipal.

2fd9093c 3251 4aaa bb1e 30ef02ceaa09 16 9 aspect ratio 50p 0

Des de la formació política pratenca proposen iniciar el procés de formació i contractació d’aquests serenos a través de Plans d’Ocupació Local que vagin dirigits a aturats de la ciutat  (tal com s’ha fet recentment des de l’Ajuntament de Cornellà) i incorporant la perspectiva de gènere en la implantació d’aquest servei. Es tracta d’una de les primeres mesures de la bateria de propostes que presentarà la formació en l’elaboració del Pla Local de Seguretat.

Des de Junts pel Prat manifesten la seva voluntat de continuar fent propostes que ajudin a fer una ciutat més segura i cívica que ajudin a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Prat. 

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Aj. Santa Coloma Gramenet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
98

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix