L'edifici Jove Fòrum Sesrovires ja té avantprojecte

A partir d'aquesta proposta, el consistori baixllobregatí podrà encarregar a l'equip guanyador el projecte executiu i començar a treballar en el que serà el nou edifici

La proposta presentada sota el lema ‘Verger” per l'equip d'arquitectura UTE Adell Nabona Perich Such, ha resultat la guanyadora del concurs realitzat a dues voltes per la Diputació de Barcelona, per finalitzar l'edifici Jove Fòrum Sesrovires, de Sant Esteve Sesrovires, una obra que aturada des de l'any 2009. A partir d'aquesta proposta, el consistori baixllobregatí podrà encarregar a l'equip guanyador el projecte executiu i començar a treballar en el que serà el nou edifici.

Captura de pantalla 2022 03 17 a las 16.21.07

L'avantprojecte dona resposta a la voluntat de l'Ajuntament de tirar endavant la finalització de l'obra amb un nou programa funcional que inclou biblioteca, aula de música i bucs d'assaig, casal de joves, aules de formació i centre d'entitats. L'avantprojecte també preveu dues plantes soterrani destinades a aparcament així com la urbanització de tot l'entorn de l'edifici, incloent-hi la coberta mirador.

Captura de pantalla 2022 03 17 a las 16.31.04

La proposta transforma l'estructura existent per convertir-la en un nou edifici connectat al seu entorn, afavorint la trobada i socialització dels ciutadans. L'espai icònic de l'antic auditori es converteix en un gran jardí elevat, un "verger" exterior i públic, un espai idoni per actes a l'aire lliure que es pot utilitzar com a jardí de lectura i auditori per a concerts.

Captura de pantalla 2022 03 17 a las 16.20.52

El treball premiat respon al programa funcional requerit i resol els accessos al nou edifici, que es col·loquen al voltant del volum de l'antic auditori, convergint en un punt central on es situen els vestíbuls tant de planta primera, on se situa la biblioteca, com de planta baixa, on se situen la resta d'usos.

La proposta aprofita el desnivell del solar per convertir la seva coberta en una nova plaça-mirador enjardinada, i converteix la resta d'espais públics en zones d'estada amb forta presència del verd, que actuen com a foyers urbans del nou edifici.

St Esteve Sesrovires Projecte verger 01A

Les estratègies passives i actives que la proposta planteja permetran assolir un edifici de consum energètic quasi nul (nzeb), convertint el "verger" en un espai intermedi bioclimàtic, amb una estratègia global completa i integrada a la solució arquitectònica.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix