Els treballadors de bus de l’AMB denuncien les adjudicacions del servei

Uns tres-cents treballadors, que es van concentrar davant la seu de l’organisme,  ho qualifiquen de "mercadeig salvatge"

Uns tres-cents treballadors de línies de bus de l'AMB es van concentrar ahir dimarts al matí davant la seu de l'organisme a la Zona Franca per denunciar que les adjudicacions del servei "s'estan convertint en subhastes" i en un "mercadeig salvatge" entre les empreses.

ugt treballadors 2

El responsable del sector de carretera de la UGT de Catalunya, Juanjo Pérez, ha acusat l'AMB de prioritzar el preu per sobre la qualitat, fet que, afegeix, repercuteix en les condicions laborals dels treballadors i en el servei, ja que en alguns casos s'utilitzen vehicles de 17 anys d'antiguitat que no estan adaptats. Amb tot, Pérez ha advertit que si la situació, que afecta entre 5.000 i 6.000 treballadors, no canvia convocaran una vaga a la demarcació de Barcelona.

acAHsbA0 ugt

Pérez també ha alertat que serveis com el Baixbus "s'està destrossant" amb diverses adjudicacions a empreses com Monclús i Avanza i ha citat també el canvi d'empresa que presta el servei de l'Aerobús cap a la T1 i T2 del Prat. Segons el responsable de carreteres de la UGT de Catalunya, això es tradueix en una pèrdua de condicions de treball i del conveni.

AMB ugt

Un exemple, ha dit, és que el temps d'anar i tornar a les cotxeres, que pot ser d'uns vint minuts o mitja hora, o els comptabilitza com a temps de feina. "I si tinc un accident? És que és impressionant", s'ha exclamat Pérez. D'altra banda, ha assegurat que els salaris no només no pugen sinó que baixen.

A més, assegura que hi ha empreses que traslladen a Barcelona i la seva àrea metropolitana autobusos que tenen fins a disset anys d'antiguitat, que no estan habilitat i que presumiblement no compleixen les condicions de vehicles de baixes emissions. En aquest sentit, afirma que les companyies no respecten les condicions previstes en la plica del concurs. "Aquí tothom mira cap a una altra banda perquè és més barat. Es tracta d'estalviar", ha assenyalat.

Sense resposta

Els representants sindicals han assegurat que han tractat de reunir-se amb la presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el vicepresident de l'Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, senador i exalcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, entre d'altres, sense que de moment hagin obtingut resposta. Davant d'aquest escenari, els treballadors han amenaçat amb una vaga.

56c4662791904

La protesta d'ahir al matí ha estat convocada pels sindicats UGT i CCOO i s'han exhibit pancartes amb missatges com 'Els drets de les persones treballadores no se subhasten. No a la precarització del transport públic' i a favor d'una "contractació pública transparent" i "socialment responsable", entre d'altres.

Redacció / Fotos: UGT-Arxiu-AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix