Es presenta un pla innovador per combatre l’absentisme escolar a Sant Boi

L'Ajuntament i la Generalitat hi uneixen esforços amb la comunitat educativa i les entitats socioeducatives 

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l'Absentisme Escolar de Sant Boi de Llobregat es va presentar en un acte públic. És una eina innovadora que es basa en el treball en xarxa entre els diferents agents del territori i que aposta per l'acompanyament de l'alumnat per millorar l'èxit educatiu mitjançant la prevenció, la inclusió i la compensació de les desigualtats.

Presentació del Pla dabsentisme escolar

La presentació, que s'ha celebrat a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, va anar a càrrec de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat al Baix Llobregat, Albert Grau. La tinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, ha protagonitzat la cloenda. 

El pla aprofita l'experiència acumulada des de l'any 1996 al municipi baixllobregatí en la lluita contra l'absentisme per fer un pas endavant cap a un nou model d'intervenció, basat en l'acompanyament a l'escolaritat i en el treball en xarxa entre l'Ajuntament, el Departament d'Educació de la Generalitat i els diferents agents socioeducatius del territori. Per això, s'ha creat un circuit d'actuació coordinada

4760

Durant la presentació, ha tingut lloc la xerrada 'La lluita contra l'absentisme escolar. Situació a Catalunya', a càrrec de la doctora en Sociologia de l'educació i investigadora del GRET del Departament de Sociologia de la UAB Maribel Garcia. 

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l'absentisme escolar de Sant Boi va obtenir el passat mes de gener un premi al VI Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l'Absentisme i en la Millora de la Convivència Escolar convocat per la Federación Española de Municip ios y Provincias (FEMP i el Ministeri d'Educació i FP.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix