Trenta-sis municipis fan tallers i activitats amb la dona com protagonista

En el marc del Dia Internacional de les Dones 2022 també s’impulsa una campanya de comunicació sota el lema “Som Feministes” i una jornada per visibilitzar l’agenda feminista i enfortir les polítiques de gènere als municipis

La Diputació de Barcelona ofereix als municipis de menys de 20.000 habitants tallers i activitats adreçades a tots els públics en commemoració del Dia Internacional de les Dones 2022 amb l’objectiu de fomentar la sensibilització, reforçar les polítiques d'igualtat i ciutadania i fer visible el paper de les dones en totes les esferes de la societat, com a eina clau per a la construcció d'una societat igualitària, democràtica i justa.

Cartell8M DiaIntDones

Les activitats de sensibilització, que tindran lloc del 2 de març al 8 d’abril, estan especialment pensades per a col·lectius de dones i per al públic familiar. Es tracta dels dos tallers “Recuperació de la memòria històrica de les dones”, “Empoderament, autoconeixement i benestar”,  i de les dues activitats “La lluita dels drets de les dones”  i “Coeducació a l’àmbit familiar”. Aquestes quatre activitats són impartides per professionals vinculades al teatre, la fotografia i dinamització de grups.  

780 0008 5822784 d71faf495f4e1f8b9bfe8ca77bff3a6cver3

La Diputació de Barcelona destina 2,9 M € en recursos econòmics en l’àmbit de les polítiques d’igualtat el 2022, un 53% més que l’any 2021 (1,98 M €). L’any 2021,184 municipis de la província es van beneficiar dels ajuts econòmics que ofereix la Diputació de Barcelona per al suport en polítiques d’igualtat en l’àmbit local.

Sinopsi dels tallers de sensibilització:

Taller d’empoderament, autoconeixement i benestar. Taller vivencial, pràctic i interactiu a partir de la lectura d’ “El conte”, una revisió alternativa i contemporània del conte de “La Caputxeta Vermella”. L’activitat convida a repensar i viure els patrons estereotipats i els rols imposats per la socialització de gènere des d'una perspectiva feminista i empoderadora tot cercant alternatives individuals i col·lectives. El taller s’adreça especialment a grups de dones. Té una durada de 2 hores. Aquesta activitat se celebrarà a: Sant Fost de Campsentelles, Castellví de la Marca, Masquefa, Sallent, Sant Antoni de Vilamajor i Vilada. 

Taller de recuperació de la memòria històrica de les dones. A través d’un viatge per quatre moments històrics es posa de relleu el paper que han tingut les dones en diferents àmbits de la societat. El taller proposa una reflexió sobre els canvis esdevinguts en la societat i tot allò que encara queda per assolir. La sessió donarà resposta a qüestions com ara: Quin rol assignat hi tenien les dones? Quins drets i quines reivindicacions s’hi donaven? Quins espais ocupaven les dones? Com ho van viure les dones del vostre entorn (àvies, mares, etc.)? Com ho viviu vosaltres? El taller s’adreça especialment a grups de dones. Té una durada de 2 hores. Aquesta activitat se celebrarà a: Sant Quintí de Mediona, Moià, Balenyà, Jorba, Alella, Santa Maria de Martorelles, Sant Martí de Tous i Calonge de Segarra.

doneta si

La coeducació a l’àmbit familiar. Mitjançant la tècnica del teatre fòrum s’escenifica una peça de teatre curta, on es mostra diferents situacions de la vida quotidiana d’una família. El tracta desigual entre els membres acaba provocant que es relacionin amb comportaments que van des de la utilització de micro-masclismes a la violència verbal, que acaben normalitzant. Les diferents situacions seran el pretext per fer reflexionar al públic sobre les relacions familiars a l’etapa adolescent, el respecte, l’empatia i la necessitat de la coeducació i el  tracte igualitari  cercant amb la participació interactiva del públic alternatives a les situacions proposades. El taller s’adreça especialment a grups de dones. Té una durada d’1,30 hores. Aquesta activitat se celebrarà a: Centelles, El Bruc, Olost, Cànoves i Samalús, Avinyonet del Penedès, Canyelles, Caldes de Montbui, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Tona, Sant Pere de Riudebitlles, Cubelles, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Mateu de Bages, i Sant Sadurní d’Anoia.

272024 Women s Strike Warsaw 24 July 2020

La lluita dels drets de les dones. A través de dos personatges molt diferents la sessió s’endinsa en les diferents discriminacions i desigualtats de gènere tot barrejant l’humor, el drama i l’anàlisi crítica. Amb recursos com la poesia, el monòleg, les escenes teatrals i els sketchs es dona la veu de dones (d’ara, d’abans i d’arreu) i les seves vindicacions. Una reflexió col·lectiva sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder i les lluites pels drets de les dones. El taller s’adreça especialment a grups de dones. Té una durada de 2 hores. Aquesta activitat se celebrarà a: Sant Hipòlit de Voltregà, Figaró-Montmany, Olivella, Montesquiu, Lliçà de Vall, Puigdàlber, Pla del Penedès.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix