Els cribratges i vacunes de Seat, amb més beneficis que costos

Va representar un impacte positiu per a les arques públiques d'uns 19 milions d'euros

Les més de 113.000 vacunes contra la Covid-19 i més de 685.000 test fets per l'automobilística Seat en dos anys de pandèmia han aportat més beneficis que costos per la reducció de complicacions, ingressos i morts, que s'han traduït en un impacte positiu per a les arques públiques d’uns 19 milions d'euros.

cq5dam.web.1280.1280 1

Aquest és balanç econòmic de la col·laboració que han presentat el president de Seat, Wayne Griffiths; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el president de Fundació Lluita contra la Sida, Bonaventura Clotet, en un acte que ha tingut lloc a la Casa Seat, que ha estat i continuarà sent un punt de vacunació contra la covid.

En aquest sentit, el conseller de Salut ha recordat que encara queda molta gent a la qual li falta la tercera dosi. En un moment de guerra i “destrucció” a Ucraïna, el conseller ha destacat que “és la salut el motor que ens mou cap al benestar” i ha valorat la col·laboració amb SEAT des de l'inici de la pandèmia. Primer, ha recordat, amb la producció de mascaretes i respiradors, i després contribuint a la campanya de vacunació amb els punts de la Casa Seat i de la planta de Martorell, i amb ‘motor homes' que van circular per Catalunya per inocular dosi sense cita prèvia.

ca08fe94 8ed7 48d4 9738 8feb6958793b 16 9 aspect ratio default 0

Segons un estudi que ha presentat l'investigador de Fundació Lluita contra la Sida, Francesc López, per cada dosi de vacuna s'estalvien 70 euros de despesa en el futur, perquè s'eviten complicacions, ingressos o morts. Concretament, per cada 10.000 dosi, s'eviten 123 infeccions, 45 ingressos, 7 a l'UCI, 1 cas amb seqüeles i 12 morts, segons López. Pel que fa als tests, l'investigador ha explicat que per cada test s'estalvien 4 euros, perquè en tallar cadenes de transmissió del virus es redueixen ingressos, fins i tot a les UCIs, i a més aquesta política de cribratges ha permès a la companyia reduir l'absentisme.

vacu seat

2 i0zJixLW8scm6

D'aquesta manera, malgrat que la vacuna i els tests tenen el seu cost, el balanç final és de beneficis i, segons l'estudi de López, s'eleva a 19.245.361 euros, que acaba sent una aportació al sistema públic de Salut.

El president de Seat ha destacat la importància que empreses, administracions i el món de la medicina “treballin junts” en aquesta nova normalitat marcada per crisis constants -s'ha referit a la pandèmia i ara a la guerra d'Ucraïna-, en la qual, ha dit, “no hi ha res més cert que la incertesa.”

cq5dam.web.1280.1280

La directora de Salut, Seguretat i Emergències de Seat, Patricia Such, ha destacat que per a l'empresa automobilística la recerca biomèdica és la “pedra angular” de la seva estratègia de responsabilitat social.

A més de mantenir la seva activitat de vacunació a la Casa Seat, ha avançat que en el festival Primavera Sound faran una iniciativa per recaptar fons per a la recerca en el marc de la campanya 'Yomecorono', que lidera el doctor Bonaventura Clotet.

Redacció / Fotos: Seat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix