Acord entre el CAR de Sant Cugat i l’Hospital Sant Joan de Déu

Imprimeix

Les dues parts han signat un conveni per millorar l'assistència biomecànica i les polítiques de protecció a l'infant i adolescent

El CAR de Sant Cugat i l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) han signat un conveni marc de col·laboració en matèria d’atenció assistencial, formació, docència i recerca. Les dues institucions treballaran plegades amb el doble objectiu de millorar l’assistència biomecànica a pacients de l’HSJD que tenen limitades les seves capacitats físiques, i d’actualitzar i millorar el protocol de protecció a l’infant i adolescent del CAR.

car sjd 2

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física i presidenta del consell d’administració del CAR, Anna Caula, i el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, el Dr. Manuel del Castillo, han formalitzat l’acord a les instal·lacions del centre sanitari hospitalari d’Esplugues de Llobregat en presència de Ramón Terrassa, director del CAR, i del Dr. Josep Serrat, director de Planificació i Control de gestió de l’HSJD.

D’una banda, el conveni contempla la col·laboració entre professionals del CAR, especialistes en biomecànica del moviment i/o de la marxa, i l'HSJD per a la realització i millora de l’assistència biomecànica a pacients del centre hospitalari que tenen limitades les seves capacitats físiques, majoritàriament població pediàtrica afectada de patologia neuromuscular, paràlisi cerebral infantil o d’altres alteracions sindròmiques.

El CAR durà a terme a les seves instal·lacions els estudis de biomecànica del moviment i la marxa a aquest segment de pacients, uns estudis que s’han demostrat com una eina que pot orientar cap al millor procediment diagnòstic i terapèutic. En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball entre professionals del CAR i de l’HSJD per a la realització d’un servei d’anàlisi complert de biomecànica del moviment als pacients remesos per l’HSJD.

De l’altra, i donat les dues institucions dirigeixen la seva activitat cap a la població infantil i juvenil, també acorden en el marc del conveni que l’HSJD desenvoluparà un projecte d’assessorament al CAR en el marc de les polítiques de protecció a l’infant i l’adolescent.

car sjd 3

Aquest projecte consistirà en el disseny i implementació d’una dinàmica de treball grupal, liderada i conduïda per professionals de la Unitat Funcional a l’Abús i Maltractament Infantil (UFAM) i dirigida a un grup seleccionat de professionals del CAR. Això permetrà revisar i actualitzar l’actual Protocol de Protecció a l’Infant i Adolescent del CAR, per tal d’adequar-lo a la normativa vigent, i promoure una reflexió institucional sobre les polítiques del CAR quant la protecció dels menors.

L’objectiu final és donar un nou impuls per a seguir enfortint les estratègies i consolidant els procediments operatius del CAR en aquest àmbit. En aquest sentit, l’HSJD farà una revisió de les polítiques de protecció a l’infant i adolescent que hauran de regir les actuacions del CAR, proposarà accions específiques de millora de la garantia de protecció de l’infant i adolescent a les instal·lacions del recinte del CAR, i actualitzarà el protocol de protecció de l’infant i adolescent al centre d’alt rendiment.

En el decurs dels anys, les dues parts ja han desplegat diverses iniciatives dins l’àmbit específic de la protecció del menor. D’entre totes elles, cal destacar, per part del CAR, la definició i posada en marxa d’un Protocol de Protecció a l’Infant i Adolescent actualment vigent i, per part de l’HSJD, la creació de l’UFAM, que s’ha constituït com el referent assistencial en aquest àmbit al nostre país.

Redacció / Fotos: Generalitat (Esports)