Dilluns ja no es podran notificar positius de Covid-19 a les farmàcies

Imprimeix

Els afectat ho hauran de tornar a fer al seu ambulatori, a través de l'aplicació La Meva Salut o a través de la web citasalut.gencat.cat

El Departament de Salut desactivarà a partir del dilluns el protocol que permet notificar a les farmàcies els positius dels testos d'antígens automostra, que hauran de notificar-se a l'ambulatori, a través de l'eConsulta o a la web citasalut.gencat.cat.

Aquesta via excepcional de comunicar els positius es va habilitar el passat mes de gener davant el desbordament de casos durant aquesta sisena onada de l'epidèmia que va col·lapsar els centres d'assistència primària.

farmacia comunitaria2

El Departament de Salut ha desactivat aquesta mesura excepcional, que també permetia gestionar la baixa laboral a través de les farmàcies, davant la millora de la situació epidemiològica i de la situació dels ambulatoris.

Així, a partir de dilluns, deixarà d'estar habilitada la via excepcional de notificació telefònica del resultat positiu d'un test d'automostra a través de les farmàcies i els afectats ho hauran de tornar a fer al seu ambulatori, a través de l'aplicació La Meva Salut o a través de la web citasalut.gencat.cat, en l'apartat Símptomes de la covid-19.

El Departament de Salut ha expressat el seu agraïment al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i a totes les farmàcies “per la seva predisposició i la seva implicació.”

Redacció / Foto: Arxiu