La crisi acaba amb el curs d’alfabetització d’adults d'Olesa

Imprimeix

Segons les dades aportades per l’Ajuntament, el passat mes de juliol passat ja s’havien inscrit al curs unes 40 persones. Tot i això, els Serveis Territorials del Baix Llobregat han denegat al Consistori la consolidació del professor a mitja jornada que durant els últims anys treballava, de manera provisional, a l’Escola d’Adults.

La negativa dels Serveis Territorials del Baix Llobregat ha provocat malestar a l’Ajuntament i a la mateixa escola, “perquè aquest era l’únic lloc d’Olesa on es podien fer aquests cursos”, han explicat fonts municipals.

Segons la regidora d’Ensenyament d’Olesa, Pilar Puimedon, aquesta és “una altra conseqüència de les retallades que ha fet el Govern de la Generalitat en l’àmbit de l’educació” un fet que ha qualificat de “lamentable, atès que les escoles d’adults fan una tasca molt important amb les persones que no han tingut accés a l’escola ordinària”.

"Aquestes actuacions provocaran que moltes persones nouvingudes no disposin de l’element més bàsic per a la integració, com és l’alfabetització”, ha afegit Puimedon.

L’Escola d’Adults d’Olesa té una línia de treball consolidada per afavorir la integració dels immigrants i l’aprenentatge de la llengua. Curs rere curs, són molts els alumnes que assisteixen a aquests cursos.

“És per això que des de la regidoria d’Ensenyament es va donar suport a la petició de l’Escola d’Adults d’Olesa per consolidar la  mitja jornada de professor per poder impartir els ensenyaments abans exposats”, han subratllat des de l’Ajuntament.

Puimedon ha ressaltat que aquesta mitja jornada “no estava consolidada, però era una necessitat imperiosa de l’Escola i del municipi”,  perquè “hi ha demandes sobrades d’alumnes per poder impartir de manera continuada aquests ensenyaments, com en realitat s’ha fet durant uns anys”.

H. M. | Foto: Arxiu