Relleven la cúpula del Moisès Broggi per la pressió del comitè d’empresa

Imprimeix

Havien demanat el seu cessament per la mala gestió del centre sanitari en la pandèmia de la Covid-19

L'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha comunicat oficialment el relleu del director del centre i de la responsable d'infermeria després de la pressió del comitè d'empresa, que havia demanat la dimissió de la cúpula per, segons el seu parer, la mala gestió del centre sanitari en la pandèmia de la Covid-19.

moises groggi cessa 1

L'anunci del relleu del director, Jordi Vilarasau, i de la responsable d'infermeria, Anna Ferrent, que ha avançat Crònica Global, es produeix després que aquest centre sanitari de la comarca del Baix Llobregat es veiés obligat a suspendre dies de vacances de Nadal d'infermeres.

La direcció va comunicar aquesta decisió a la plantilla amb molt poca antelació, el passat 17 de desembre, i ho va argumentar per l'explosió de la sisena onada de la Covid-19, però el comitè d'empresa ja va denunciar llavors que això passava per un problema estructural de falta de recursos humans.

moises broggi cessa 2

Després de conèixer aquesta decisió, el comitè d'empresa va acudir al Servei Català de la Salut (CatSalut) i va demanar la dimissió de Vilarasau, Ferrent i de dos alts càrrecs més del centre sanitari, han indicat fonts sindicals.

No obstant això, fonts del Consorci Sanitari Integral (CSI), del que forma part el Moisès Broggi, han assegurat que aquests dos relleus ja estaven previstos per a principis del 2020 i que es van haver de posposar per la pandèmia de la Covid.

broggli

L'hospital va comunicar els dos cessaments el passat 19 de gener, però no s'han executat de forma immediata, ja que el centre s'ha donat de termini fins a Setmana Santa per culminar els relleus. Fonts del CSI han explicat que la plaça de directora d'infermeria ja ha sortit a concurs, però encara no s'ha iniciat el procés per cobrir la de direcció. Mentrestant, una comissió assessora amb representació del Servei Català de la Salut (CatSalut) està exercint una funció de supervisió de la gestió, han detallat fonts sindicals. El CSI ha puntualitzat que en cap cas això suposa que el Moisès Broggi hagi perdut l'autonomia de la gestió.

Redacció / Fotos: UGT-USOC-Arxiu