La CUP-Molins qualifica de mentider al govern municipal

El grup municipal carrega per un encàrrec d’una diagnosi de les necessitats i recursos de les persones amb discapacitat que no es va fer mai

Segons el grup municipal de la CUP-Molins de Rei el Govern municipal ha mentit sobre la diagnosi de les necessitats i recursos de les persones amb discapacitat.

Abans de les eleccions municipals del 2019, el govern municipal i en concret l'exregidora i presidenta de l'Àrea de Serveis a les Persones, Sílvia Guillen, va encarregar una diagnosi de les necessitats i recursos en l'àmbit de l'autonomia personal, la salut mental i la diversitat funcional a una consultoria.

3 de desembre dia mundial de les persones amb discapacitat

En la nova legislatura, el govern del PSC va crear la regidoria de (Dis)capacitat, i a finals del 2020 la CUP vam preguntar sobre l'estat d'aquesta diagnosi en una comissió informativa, ja que el govern “no feia res”. Ho van tornar a preguntar el primer trimestre del 2021 i la resposta de la regidora va ser que “havien de parlar amb la consultora EDAS, perquè hi havia coses que s'havien de modificar.”

En el Ple ordinari de novembre de 2021, aprofitant que es presentava l'aprovació del manifest del 3 de desembre dia Mundial per les Persones amb Discapacitat, ho “vam tornar a preguntar. I  no només això, sinó que també volíem que se'ns fes arribar aquesta diagnosi amb les propostes d'acció. Alhora, vam tornar a expressar la nostra voluntat de trobar un espai per reunir-nos amb entitats, associacions, govern i diferents membres dels grups municipals”.

Segons els cupaires, la resposta per part de la regidora va ser sorprenent i decebedora: textualment va dir que no era cap diagnosi sinó un estudi dels serveis que hi ha a la vila, que la consultora no ha fet cap aportació i que les entitats i associacions no estaven gens satisfetes amb els resultats.”

Davant d'aquestes afirmacions la CUP-Molins de Rei es va posar en contacte amb algunes entitats i associacions per verificar les paraules de la regidora i al cap de pocs dies “vam descobrir que la consultoria va fer arribar un informe general de propostes per aplicar a la vila i les entitats i associacions sí que estaven satisfetes amb aquesta diagnosi i amb  les seves propostes d'acció”. Enfront d'això, la CUP vam demanar que ens fessin arribar la diagnosi, les propostes d'acció i convocar una reunió per parlar-ne.

disca 2

Aquesta reunió es va produir el dijous de la setmana passada on “se'ns va admetre que durant aquest temps no havien estat treballant en la  diagnosi i que la voluntat del govern, actualment és elaborar un Pla de (dis)capacitat finançat per la Diputació de Barcelona. “

Per la CUP, fer un pla quan “ja tenim una diagnosi amb propostes d'acció no és la solució. A partir d'aquesta diagnosi i propostes d'acció s'hauria d'haver iniciat, fa temps, les millores cap a totes aquestes persones. Demanem al govern municipal que es posin a treballar el més ràpid possible. Que materialitzin aquestes propostes que ens va fer arribar la consultoria.”

Per als cupaires, cal seguir millorant Molins de Rei per a totes aquelles persones que ho necessiten, “a comprometre's amb aquestes associacions i entitats que dia a dia estan lluitant per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones, i també demanem la creació d'una Taula d'Atenció a la (dis)capacitat a la nostra vila.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix