Aprovat un corredor verd i ciclista entre Collserola i l'avinguda Diagonal

S’ha modificat l’ordenació del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA a Finestrelles, a Esplugues de Llobregat

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va aprovar ahir una modificació del planejament del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA d’Esplugues de Llobregat, a Finestrelles.

Captura de pantalla 2022 01 24 a las 17.52.14

181f2364 6e6d 4694 82b6 7171d6569fe9

L’àmbit se situa al nord-est d’Esplugues, al sector de Finestrelles, i el composen dues grans peces de sòl, separades entre sí pel carrer d’Ahrensburg.

Noves condicions

La modificació aprovada canvia les condicions d’ordenació que es preveien per possibilitar la connexió de les dues peces de sòl mitjançant una gran plaça cívica, creant així un pas entre el Parc de Collserola, al nord de l’àmbit, i el carril bici de l’avinguda Diagonal, al sud de l’àmbit. En conjunt, les zones lliures s’incrementen més de 900 m2.

Captura de pantalla 2022 01 24 a las 17.50.58

També es proposa agrupar les parcel·les públiques i privades de manera diferent, per oferir diverses possibilitats constructives i facilitar així el desenvolupament de tota la zona. A la peça situada al sud del carrer d’Ahrensburg es manté l’ordenació prevista, amb dues torres d’arquitectura similar.

410c5597 a3c5 4371 914c 33c7331b80b0

Pel que fa als usos, el planejament de 2004, i la modificació que se’n va fer el 2010, preveien l’hoteler, però es va eliminar en un altre canvi impulsat el 2014 i ara es torna a recuperar. En conjunt, el sostre hoteler podrà ser, com a màxim, de 34.120 m2, i el terciari, de 47.119 m2. Pel que fa a l’equipament públic que es preveu construir, s’amplien els seus usos a tots els que admet el planejament.

La urbanització de tota aquesta zona, resultant del soterrament de les línies de FECSA, es complementava amb una sèrie d’obres exteriors al sector. Algunes ja han estat executades i altres no es preveuen necessàries, per això la modificació de planejament aprovada avui també actualitza aquestes obres exteriors. Així, s’elimina l’obligació de construir el passeig de vianants al sud de la Diagonal; el pas soterrat del carril bici que comunica la Diagonal amb el sector Finestrelles ja està executat; es remodela l’àmbit de la plaça Josep Català, l’avinguda Països Catalans, i es modifica la urbanització del carrer Sant Mateu. 

Redacció / Fotos: Territori-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix