Sant Vicenç distingeix les 50 millors pastisseries de Catalunya

Imprimeix

Entre els premis especials destaquen la Fava d’Or a la Pastisseria Ferrer Xocolata (Valor Històric), Origen Bean To Bar (Innovació) i a la Pastisseria Canal (Producte Singular)

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha donat a conèixer avui la llista de les 50 millors pastisseries de Catalunya, guanyadores de la tercera edició dels premis Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts. En les categories especials, a més, s’ha distingit a la Pastisseria Ferrer Xocolata amb la Fava d’Or al valor històric, a l’Origen Bean To Bar amb la Fava d’Or innovadora i a la Pastisseria Canal amb la Fava d’Or al dolç més singular pels seus coneguts pastissos d’homenatge.

WhatsApp Image 2022 01 23 at 12.23.56

WhatsApp Image 2022 01 23 at 19.03.11

WhatsApp Image 2022 01 23 at 17.46.36 1

WhatsApp Image 2022 01 23 at 19.03.58

WhatsApp Image 2022 01 23 at 15.21.36

“Els guardons tenen l’aval del sector i reconeixen de forma objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, qui destaca que “l’objectiu d’aquests premis és posar en valor l’ofici i el treball de tots els artesans i artesanes que dia a dia obren el seu negoci per oferir els millors productes. L’organització vol donar màxim suport al sector”.

WhatsApp Image 2022 01 24 at 15.26.44

L’acte s’emmarca dins de les jornades de la V Mostra Internacional de Pastisseria celebrada el passat cap de setmana a Sant Vicenç dels Horts. Durant dos dies han passat pel municipi del Baix Llobregat dotze pastissers i pastisseres amb perfil internacional que han ofert els seus coneixements amb sessions de cuina en directe adreçades al públic no professional. Aquestes jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i pel mestre vicentí Eugeni Muñoz (director creatiu), qui ha destacat “els beneficis d’un format únic a Espanya, que permet acostar l’alta pastisseria als amants d’aquest sector i que, a més, ajuda a dignificar el món pastisser, amagat durant molts anys.”

Un jurat independent

El jurat dels guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts està coordinat pel mestre pastisser Marc Balaguer en col·laboració amb altres experts en pastisseria i cuina com professorat, periodistes gastronòmics i pastissers i pastisseres que no disposen de pastisseria pròpia. Balaguer és Campió d’Espanya de pastisseria l’any 2015 i Subcampió del Món de Gelateria el 2018, entre d’altres distincions.

WhatsApp Image 2022 01 24 at 15.25.35 1

La tradició gastronòmica i respostera de Catalunya és cada cop més important, motiu pel qual el nivell de les pastisseries de la regió no para de créixer. La qual cosa ha suposat una major dificultat d’elecció pel jurat. Tot i això, segons expliquen els responsables dels premis, la metodologia utilitzada per puntuar les diferents pastisseries i que ha servit per elaborar la llista definitiva ha seguit criteris estrictament professionals, valorant aspectes com l’exposició del producte, el servei d’atenció al públic, la varietat dels productes exposats, la originalitat dels mateixos, el local i la degustació. Alhora, s’han entregat les següents mencions especials:

Fava d’Or més innovadora

Origen Bean to Bar (Lleida)

Fava d’Or al producte singular

Pastisseria Canal (Barcelona)

Fava d’Or a la pastisseria amb més valor històric

Pastisseria Ferrer Xocolata (Girona)

Fava d’Or a la millor pastisseria de la seva zona:

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts