Bicitancats s’instal·la a Sant Andreu, Sant Vicenç, Martorell i Pallejà

Imprimeix

La iniciativa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és una aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la descarbonització de la mobilitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat aquest gener la instal·lació dels deu primers Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, en una clara aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la descarbonització de la mobilitat, com a pilars bàsics per lluitar contra el canvi climàtic i millorar la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona.

f34aae4b ab54 41fd 8af1 2d27079f320a.jpg

Sant Andreu de la Barca

Amb aquests primers deu Bicitancats, Ferrocarrils posa a disposició de la ciutadania 280 noves places d’aparcaments segurs per a bicicletes. Al Baix Llobregat s’ha instal·lat Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Martorell Enllaç i Pallejà, que se sumen a les 157 que FGC ja tenia a les estacions com la de Sant Boi de Llobregat. D’aquesta manera, actualment, Ferrocarrils té una oferta global de gairebé 440 aparcaments per a bicicletes amb sistemes de seguretat al costat de les estacions.

martorellbici bona

Martorell

Prestacions

Els bicitancats ofereixen altres prestacions, ja que estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i disposen d’un sistema de control automatitzat a través d’una app mòbil. A més, el sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport. El primer any d’alta, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament.

5bdf4a88 cf6b 431e 9fd2 734a87759a69.jpg

Aquest 2022, FGC buscarà emplaçament per a deu bicitancats més, conjuntament amb els municipis per on circulen les línies metropolitanes i n’anirà instal·lant a mesura que hi hagi demanda. A més dels aparcaments segurs per a bicicletes, FGC compta actualment també amb altres 820 places d’aparcaments per a vehicles de micromobilitat amb diferents tipus de solucions.

Redacció / Foto: FGC