Aturen la urbanització d’un barri nou de Sant Just Desvern

La sentència, de principis d’aquest mes, implica la paralització del procés que va iniciar per executar directament les obres dels seus carrers.

Tot i que inicialment estava prevista tant la construcció d'una carretera com l'arribada d'autobusos, Mas Lluí ha crescut sense cap connexió directa amb Sant Just Desvern.

El nou barri de Mas Lluí es va configurant amb l’arribada de noves famílies i, amb les promocions d’habitage que s’han fet, ja en són 350.

Després, l’Ajuntament “va anar fent els requeriments i el seguiment per tal que avancés la urbanització de carrers, que són responsabilitat de la Junta de Compensació”, que són els propietaris dels terrenys, han assegurat fonts municipals.

El Consistori va aprovar a finals del passat mes d’agost adjudicar l’obra dels carrers a una de les 27 empreses constructores que es van presentar a la licitació.

Fonts municipals han explicat que “també cal recordar que al setembre de 2010 l’Ajuntament va prendre la decisió de dissoldre la Junta de Compensació i rescatar les facultats per seguir fent l’obra”.

Reclamació a l'AMB

Des de l’Ajuntament han subratllat que si abans que acabi l’any la Junta de Compensació no ha iniciat la urbanització de carrers, que inclou el vial de connexió directa del barri amb el carrer Ponce de León, “iniciarem de nou el procediment per canviar de sistema de gestió que li permeti urbanitzar carrers”.

El Consistori ha reclamat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, administració responsable del transport, que “faci front a les demandes en matèria de transport públic” i ha destacat que la “bona col·laboració” del veïnat de Mas Lluí “ha estat sempre clau per superar les dificutats que s’han anat succeint: el retard en la urbanització de carrers que conseqüentment va endarrerir el soterrament de línies elèctriques i l’habitabilitat dels habitatges construïts”.

Una nova associació de veïns vehiculitza les queixes i reclamacions d’aquest complex procés.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix