Almirall i l’IRB Barcelona s’alien contra les malalties dermatològiques

Imprimeix

Volen intentar identificar nous tractaments orals a partir de l'ús de fàrmacs que actuen com a coles moleculars

La biofarmacèutica Almirall i l'institut de recerca biomèdica IRB Barcelona s'han aliat per intentar identificar nous tractaments orals per a malalties dermatològiques immunoinflamatòries, a partir de l'ús de fàrmacs que actuen com a coles moleculars. La companyia, ubicada a Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Llobregat, centrada en la salut de la pell va destacar que aquesta col·laboració permetrà investigar tractaments orals per a malalties amb necessitats mèdiques no cobertes utilitzant “fàrmacs degradadors de proteïna.”

FJUCdWgWYAY96vB

“Els fàrmacs degradadors de proteïna actuen com a coles moleculars. Ofereixen una nova via per induir la degradació de les proteïnes, potencialment causants de les malalties, a les quals no poden dirigir-se els agents terapèutics convencionals”, ha explicat.

La directora del laboratori de Targeted Protein Degradation and Drug Discovery de l'IRB Barcelona, Cristina Mayor-Ruiz, és una investigadora pionera en estratègies de cribratge i disseny de fàrmacs degradadors de proteïna, així com en l'elucidació del seu mecanisme d'acció. Amb aquesta aliança, Almirall amplia els seus recursos al camp de les coles moleculars.

dbW9bBnh

Segons la biofarmacèutica, les coles moleculars poden “aprofitar i reprogramar” els mecanismes cel·lulars naturals per eliminar selectivament les proteïnes que provoquen les malalties dels teixits humans.

Durant l'últim any, Almirall ha establert col·laboracions estratègiques per accelerar el descobriment i desenvolupament de noves teràpies en dermatologia mèdica. L'IRB Barcelona, creat el 2005 per la Generalitat i la Universitat de Barcelona, està dedicat a realitzar recerca d'excel·lència en biomedicina i a la transferència de resultats a la pràctica clínica.

Redacció / Fotos: Arxiu-Almirall