Sant Vicenç tornarà a ser la capital mundial de la pastisseria

Imprimeix

L’esdeveniment gastronòmic, que se celebrarà del 22 al 24 de gener, recupera la presencialitat, amb totes les mesures sanitàries i amb figures destacades que promocionaran el sector entre el públic no professional

Sant Vicenç dels Horts tornarà a ser la capital mundial de la pastisseria durant tres dies. El municipi baixllobregatí acollirà del 22 al 24 de gener la Mostra Internacional de Pastisseria, que enguany arriba a la cinquena edició.

11.paolotemesio

Un esdeveniment gastronòmic 'únic' a Espanya que en aquesta edició recupera el format presencial, després que l'any passat se celebrés virtualment. La voluntat és continuar donant promoció al sector de l’alta pastisseria entre el públic no professional. A més, l’acompanyarà totes les mesures de seguretat sanitàries. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i pel mestre vicentí Eugeni Muñoz, i compta amb la col·laboració del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

mostra trio

L’essència de la cinquena edició continuarà essent la mateixa que en els darrers anys amb sessions de cuina en directe per donar a conèixer l’ofici de pastisser entre les persones interessades. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mobilitzarà els recursos necessaris per fer arribar a tota la ciutadania les diverses activitats que es realitzin amb totes les mesures sanitàries. De fet, aquest any s’habilitaran 25 metres quadrats més de fira respecte d’altres edicions. Tot i això, les activitats també es podran tornar a seguir a través del canal de YouTube municipal.

presentació mostra 10

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, va destacar durant la presentació la “consolidació d’una mostra que cada cop guanya més adeptes i, a més, s’ha guanyat un merescut reconeixement. Prova d’això és que des de la primera edició ens han acompanyat pastissers i pastisseres de primer nivell”. També va dir que “l’edició d’enguany serà respectuosa amb el medi ambient (utilitzarà material reciclat) i inclusiva (per a persones sordes)”. Preguntat per les mesures sanitàries va indicar que “en cada sessió es buidarà la carpa i la degustació serà a l’exterior. La carpa serà més gran que en edicions anteriors, i també hi haurà agents cívics per enfortir totes les mesures que aplicarem perquè la gent se senti segura.”

alcalde regidor presentacio mostra

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va explicar la importància de la cita per seguir reactivant l’economia i la vida social a la ciutat: “Ara, més que mai, necessitem gaudir de moments dolços. Sense perdre de vista que el virus encara està entre nosaltres, hem de seguir impulsant l’economia i la vida en societat. Sant Vicenç dels Horts es converteix un any més en la capital de la pastisseria, amb públic i professionals que ens ajuden a difondre l’excel·lència d’aquest ofici”. Comino també va incidir al fet que la mostra “és un lloc idoni per aprendre, gaudir i degustar. Una aposta clara a la relació directa amb la ciutadania on es permet interactuar i popularitzar el sector”. També va incidir amb la seguretat sanitària: “Els espais, segmentats, tindran seguretat constant i aplicarem diverses mesures perquè la gent que ens vingui a veure no tingui cap problema. Volem donar un missatge de tranquil·litat.”

muñoz pastisser

D’altra banda, el mestre pastisser, el vicentí Eugeni Muñoz, va destacar la “il·lusió” per recuperar el format presencial de la mostra: “En tres dies es concentren molts pastissers de diferents països i es genera un ambient de complicitat molt especial, d'intercanvi de coneixement entre professionals i amb el públic”. Muñoz també va dir durant la seva intervenció que “és un esdeveniment únic al món on participa la ciutadania i no és tancat al sector pastisser. S’ha volgut fer un format per a la gent. A més, enguany és més internacional amb dotze pastissers de primera fila. Però sobretot volen mostrar com s’elabora i que la gent apreciï l’esforç que fan els pastissers per a fer el producte.”

Abrir ivanpascual chef min postre copia copia

portrait richard hawke

Un any més es donaran cita a figures destacades del sector estatal amb d’altres provinents d’Austràlia, França, Itàlia, Finlàndia o Xile. Totes les sessions de cuina en directe són d’accés gratuït. Alguns dels xefs són:

La 5a Mostra Internacional de Pastisseria també comptarà amb la col·laboració de l’escola d’hoteleria Institut Dertosa.

Captura de pantalla 2022 01 18 a las 21.31.04

Guardons Fava de Cacau

A més, el dilluns 24 també se celebrarà la taula rodona “Gestió i recursos humans a les pastisseries”, en què intervindran el propi Eugeni Muñoz com a moderador, i altres experts en el tema com Miquel Camps, empresari vicentí membre del Comitè Executiu i adjunt a presidència en PIMEC, a més de membre de la directiva del FC Barcelona.

presentació mostra 1

Acte seguit, i per tercer any consecutiu, la Mostra finalitzarà amb l’entrega dels premis Fava de Cacau a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya, que atorga l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Segons el coordinador Marc Balaguer, l’objectiu d’aquests premis és “posar en valor l’ofici i el treball de tots els artesans que dia a dia obren persiana per oferir-nos els millors productes”. “Amb aquests guardons l’organització vol donar màxim suport al sector”, afegeix.

A més de les 50 millors pastisseries, hi haurà deu mencions especials:

Redacció / Fotos: LPdB-Arxiu-Aj. Sant Vicenç