El toc de queda nocturn decaurà aquest dijous

Imprimeix

La resta de restriccions es prorroguen almenys una setmana més com el passaport Covid, el límit de reunió, els aforaments i el tancament de l'oci nocturn

El toc de queda nocturn decaurà la nit de dijous a divendres a Catalunya i, per tant, també al Baix Llobregat, però la resta de restriccions es prorroguen almenys una setmana més, entre elles el passaport Covid, el límit de reunió, els aforaments i el tancament de l'oci nocturn, mentre el coronavirus continua creixent, encara que amb menys intensitat i ja prop del pic de la sisena onada. Sense sorpreses, el Govern ha confirmat aquest dimarts el que ja havia avançat que faria: eliminar el toc de queda nocturn de la 1 a les 6 de la matinada.

castelldefels 4

Aquesta mesura es va instaurar abans de Nadal, quan hi havia una incidència acumulada a set dies de 500 casos i més de 1.300 hospitalitzats, i decaurà la nit de dijous a divendres amb indicadors molt més disparats: una incidència de 2.612 casos i 2.672 ingressats.

Però “totes les tendències apunten a una desacceleració de la sisena onada” i el pic de contagis arribarà “en qüestió de dies”, ha justificat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qui també ha al·ludit a altres indicadors favorables, com que el nombre de crítics a les UCIs (529) no creix al ritme que apuntaven les “pitjors previsions”. Tot això permet “prescindir” del toc de queda nocturn, la mesura més “invasiva” en drets fonamentals, però no de la resta de restriccions, ha destacat Plaja.

casteoodefels 5

Així, el Govern manté almenys una setmana més, fins al 27 de gener, la limitació de reunió a 10 persones -que ha de rebre l'aval judicial-, els aforaments en els diferents sectors: la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats. Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies. També es manté el certificat Covid i el tancament de l'oci nocturn, mesures que a partir d'ara es revisaran setmanalment.

191365

“Sense dilació, però sense precipitació”, el Govern vol anar relaxant restriccions i la següent seria la limitació de reunió, quedant previsiblement per més endavant el certificat Covid en discoteques, gimnasos i interiors de restaurants, la retirada dels quals “no està prevista amb caràcter imminent”, ha destacat la portaveu.

Redacció / Foto: Aj. Gavà i Castelldefels-Arxiu