Comino: “Seguim un camí per fer una ciutat de primera i per la gent”

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts pronuncia una conferència al teatre La Vicentina on fa balanç del mandat i clarifica els reptes del govern municipal

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va fer una conferència al teatre de la Societat La Vicentina, per fer balanç de l’acció de govern i marcar les prioritats fins al 2023. El batlle va explicar a la ciutadania quines polítiques públiques s’han desenvolupat en aquests anys de govern que, per altra banda, han estat marcades per l’impacte de la Covid-19. Sense oblidar el trasbals que està suposant la pandèmia per a la societat vicentina, l’alcalde s’ha mostrat esperançant en l’evolució dels propers mesos: Sant Vicenç dels Horts mira al futur amb optimisme i esperança en aquest camí sense complexos i de progrés permanent que ens ha de convertir en una ciutat metropolitana, de primera, sempre al servei de la gent.”

 

Conferència de ciutat Comino SVH 19.02.58

“Quan vam arribar a l’alcaldia ens vam comprometre a retre comptes, no només amb els plens i les audiències… i per això estem aquí. Ara que ha passat l’equador del mandat pensem que és un bon moment per aturar-nos ni que sigui per una estona i tenir aquest moment de reflexió col·lectiva”, va dir Comino, qui va afirmar que si la situació sanitària ho permet farà aquest exercici de retiment de comptes cada any per la Festa Major d’Hivern.

Comino va fer repàs dels primers mesos de mandat, abans de la Covid-19, explicant els principals canvis en la governança municipal. Vam transformar la regidoria d’igualtat en la de feminisme, vam crear la regidoria LGTBI, vam crear la regidoria d’accessibilitat universal i vam crear la regidoria de barris, per atendre millor la realitat de Sant Vicenç”, va relatar. En aquests primers mesos també es va impulsar l’adhesió als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, es va iniciar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), la recuperació de la periodicitat de les Juntes Locals de Seguretat, l’impuls de les targetes moneder per donar més dignitat a les famílies usuàries dels serveis socials, i la posada en marxa del projecte d’agents cíviques.

I va ser en aquell moment inicial del mandat que també vam fer algunes accions per deixar clara quina era la nostra visió del que ha de ser Sant Vicenç dels Horts, una ciutat oberta que s’estima i reconeix als qui han fet d’ella la ciutat de la que avui gaudim tots i totes;  i de com ha d’actuar el govern municipal”, va manifestar Comino, tot relatant en aquest moment del discurs les decisions de renunciar al tractament d’il·lustríssim senyor alcalde, o la de potenciar els Bens Culturals d’Interès Local a través de plafons a la via pública, un espai especial al web i l’edició del calendari 2022.

Impacte de la pandèmia

En aquest punt l’alcalde va fer balanç de totes les accions dutes a terme per protegir la salut pública i superar la crisi derivada de l’estat d’alarma. Comino ha confirmat que han mort 80 persones per Covid-19 i que ja s’han subministrat 50.000 vacunes als veïns i veïnes. Quiero aprovechar para agradecer el trabajo de las autoridades sanitarias, de los trabajadores y trabajadoras que se dedican a la sanidad y a la ciudadanía que, masivamente, ha entendido que la vacuna (conjuntamente con el uso de la mascarilla, la higiene de manos, la distancia y, sobre todo, la responsabilidad y el sentido común) es el mejor antídoto para plantar cara a esta pandemia”, va afirmar.

FJFXLyDXEAwKn2o

Pel que fa a les mesures per preservar la salut pública, l’alcalde ha recordat que durant el 2020 la Policia Local i Protecció Civil, a més del voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa, van donar suport a la ciutadania en tot moment, es van tancar els equipaments públics, es va reforçar la neteja dels espais públics, la desinfecció especial de les residències de persones grans, etc. També es van suspendre les activitats culturals a l’espai públic, i moltes d’elles es van traslladar a internet, com és el cas de l’anterior Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i la Mostra Internacional de Pastisseria.

Y la pandemia también nos deja un gran acuerdo: el gran pacto por la reconstrucción social y la reactivación económica que trabajamos y que marca todavía hoy nuestra hoja de ruta”, ha dir, dins del qual es van establir diverses accions com ara diverses ajudes a la ciutadania i teixit empresarial, a més de les entitats del Tercer Sector que treballen a la ciutat.

Projectes per als propers mesos

Sant Vicenç dels Horts és un municipi que necessita dues coses: planificació i inversió. Ja s’han executat prou coses sense planificar i sense pensar en el futur. Per a nosaltres és fonamental aquesta planificació i aquesta visió de futur”, va explicar el batlle. Sota aquesta premissa, ha relatat els principals projectes que s’esdevindran properament.

Així, Miguel Comino ha assegurat que durant el 2022 es posaran en marxa 3 nous equipaments:

 

  • Escola Bressol Municipal Petit Mamut
  • Centre Cívic de la Guàrdia
  • Casal Cívic Virgínia Amposta  (als terrenys de l’antiga escola Joan Juncadella)
 

Aquests equipaments ens permetran refermar el compromís en tres eixos fonamentals pel municipi: l’educació, la cultura i l’atenció a les entitats.  Tres eixos que defineixen el present i el futur de qualsevol ciutat”, ha dir. Pel que fa a la mobilitat, està en marxa:

 

  • La pacificació de Vila Vella amb una Zona Preferent de Vianants
  • La peatonalització del carrer de Barcelona (entre El Pas del Llop i Àngel Guimerà) i adequació en plataforma única del tram del mateix
  • carrer de Barcelona entre Lluís Companys i Pas del Llop
  • La urbanització del carrer del Comerç que també quedarà amb plataforma única per donar prioritat als vianants
  • La sincronització semafòrica de la carretera de Sant Boi
 

Com veieu, l’any 2022 serà un any de molta feina als carrers de Sant Vicenç dels Horts”, va destacar l’alcalde, qui va passar a concretar diverses inversions en l’espai públic als barris de la ciutat, com per exemple les reurbanitzacions de la Vinyala, les escales mecàniques de Sant Josep i les actuacions en espais interiors de blocs d’habitatges com els que hi ha al carrer del Riu, Bécquer i Agricultura. Per últim, pel que fa a projectes importants que es faran amb el suport d’altres administracions, destaca:

 

  • Impuls d’un parc d’habitatge públic protegit
  • El Plka de Sostenibilitat Ambiental
  • Millora de la rotonda de les ovelletes I la connexió amb l’A-2
  • El parc fluvial, que permetrà guanyar un espai d’oci a la llera del riu
 

Prop de 5 milions d’euros en inversió

Tots aquests projectes estan en marxa, alguns ja en execució, altres a punt d’iniciar-se. I tot plegat és el que ens ha portat a dir que aquest és el mandat de les inversions al municipi. Volem acabar aquest mandat havent executat una inversió de prop de 5 M€ a Sant Vicenç dels Horts”, ha reblar l’alcalde.

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix