Ratificada la presó permanent revisable per a l’assassí de dos ‘narcos’

Imprimeix

La sentència del TSJC inclou també vint anys de presó i cinc de llibertat vigilada per intent d’assassinat que es va produir al Prat de Llobregat el 2017

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de l’Audiència de Barcelona de presó permanent revisable per a l’assassí de dos membres d’un clan de narcotraficants rivals la primavera del 2017 al Prat de Llobregat.

780 0008 6077378 cacd85523fa8caf4f2d166a5b11fff89

L’home, nascut el 1994, va ser sentenciat el passat mes de juliol a dues penes de presó permanent revisable per dos assassinats i vint anys de presó i cinc de llibertat vigilada per intent d’assassinat. A més, haurà de pagar 210.000 euros als familiars de les víctimes. Un segon acusat va ser condemnat a catorze mesos de presó per pertinença a organització criminal, mentre que uns altres dos acusats van quedar absolts.

14933925115002

Segons la sentència de l’Audiència de Barcelona, ara ratificada pel TSJC, víctimes i acusats formaven part de dos grups rivals de narcotraficants. Un dels dos grups va assaltar el pis de l’altre gràcies a un traïdor de l’altra banda. Tres dels acusats van matar aquest traïdor a Sant Joan Despí i després van aconseguir que un jove de l’altra banda els ajudés a localitzar la resta de membres del grup assaltant. En van matar dos més en un pis del Prat de Llobregat. La fiscalia demanava inicialment presó permanent revisable per a tots quatre.

Tot va començar per un robatori de cocaïna a Holanda, cosa que va iniciar una sèrie d’assalts i venjances que es van traslladar a l’àrea metropolitana de Barcelona. L’abril del 2016 es va produir el primer homicidi en una discoteca llatina de l’avinguda Paral·lel de la capital catalana. A finals de novembre va aparèixer un altre home mort a trets dins d’un cotxe aparcat a l’Hospitalet de Llobregat. L’1 de gener del 2017 un jove va ser tirotejat en un cotxe quan acabava de sortir d’un local de la Meridiana. Entremig hi va haver altres tirotejos que no van causar morts.

Redacció / Foto: Arxiu