L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat es prorroga per tres anys

Imprimeix

La Direcció General d’Economia Social ha atorgat al Consell Comarcal un total d'1.544.880,00 d’euros, el 100% de la subvenció sol·licitada

La Direcció General d’Economia Social ha atorgat al Consell Comarcal un total d'1.544.880,00 d’euros, el 100% de la subvenció  sol·licitada, per a la gestió del projecte de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, espai liderat conjuntament entre entitats d’Economia Social i administracions públiques per fomentar i promocionar l’Economia Social i Solidària a la comarca.

FCT1HUKWQBEQI N

Novetats

Aquesta nova convocatòria aporta importants novetats, a més de la temporalitat, que passa a ser per tres anys en comptes de ser anual, els quatres cercles territorials dels quals en convocatòries anteriors es disposava i que estaven configurats per donar cobertura a tot el territori, s'han reconvertit en Cercles sectorials, per poder abastir sectors potencials de la comarca on actuar de manera innovadora.

FGJxP1EXEAUaANO

Així, els nous cercles se centraran en sectors estratègics per generar ocupació dintre de l’Economia Social i Solidària.

Objectius

Els objectius de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat són la creació, la consolidació i el creixement de cooperatives, d'empreses socials i solidàries, així com dels ecosistemes cooperatius locals; i la generació d'ocupació basant-se en el coneixement de les característiques del territori, dels sectors econòmics i socials i de les persones a qui van dirigides les accions dels projectes.

Els cercles treballen per la mateixa finalitat però amb l’afegit de centrar-se en una temàtica sectorial concreta i així donar resposta a necessitats específiques d’un sector econòmic preferent al territori.

FBkWgRZXoAgD4YB

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat va estar reconegut com a millor pràctica en emprenedoria inclusiva en la convocatòria de Bones Pràctiques de la Xarxa Europea d’Innovació per a la Inclusió l’any 2021, per aportar innovació i un gran impacte en un repte social molt important com és promoure l’emprenedoria social i les oportunitats de feina creatives mitjançant un model cooperatiu. Així com per ser un exemple a seguir pel que fa a la col laboració publicoprivada.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat