Recerca i captura per a un dels autors de la violació de la noia a Sant Boi

Imprimeix

El tribunal considera que el sentenciat està en risc de fuga després que no hagi comparegut a una vista i ha decretat també l’ingrés a la presó

L’Audiència de Barcelona ha dictat aquest dijous una ordre de recerca i captura i ingrés a presó per a un dels tres condemnats a vint anys per la violació en grup d’una noia a Sant Boi de Llobregat el 2018. El tribunal ha considerat que el sentenciat, fins ara en llibertat provisional, està en risc de fuga, “no només per l’elevada pena de presó imposada”, sinó per la “conducta” del condemnat de posar-se fora de l’abast del tribunal al no comparèixer aquest matí a una vista. Els altres dos sentenciats sí que s’hi han presentat i el magistrat resoldrà en el pròxim dies sobre la seva situació, després que fossin condemnats el passat desembre a 20 anys de presó.

Captura de pantalla 2022 01 13 a las 18.23.09

A més, l’Audiència de Barcelona considera tots tres condemnats culpables de la seva violació individual i cooperadors de la resta d’agressions sexuals comeses pels altres membres del grup. Els fets van passar el 19 de maig de 2018 a la sortida de la discoteca Be Disco, al polígon del Pla de Molins de Rei, poc abans de les sis de la matinada. La noia va denunciar que un grup d’homes la van abordar i la van tancar en el maleter d’un cotxe. Després, la van agredir sexualment. Els agressors van abandonar la víctima a l’aparcament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Boi de Llobregat.

La sentència condemna cadascun dels tres autors a una pena de vuit anys de presó pel delicte d’agressió sexuals i a dues penes de sis anys cadascuna pel delicte de cooperador necessari d’un delicte d’agressió sexual. També hauran de pagar 45.360 euros a la víctima per les lesions i els danys morals, i no podran acostar-s’hi ni comunicar-s’hi durant tres anys després de sortir de presó. També se’ls imposa la llibertat vigilada durant cinc anys després de sortir de presó.

Redacció / Fotos: Arxiu