Puja l’ús ciutadà de les xarxes de bus i metro de TMB el 2021

Es van comptabilitzar 424,8 milions de viatges, que significa un increment de prop de 92 milions respecte a l'any anterior, equivalents al 27,6%

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van tancar el 2021 amb 424,8 milions de viatges, un increment de prop de 92 milions respecte a l'any anterior, equivalents al 27,6%, segons les dades provisionals de tancament de l'exercici de la companyia.

FIf3PF4XEAkr8EK

En un comunicat, TMB explica que la recuperació de passatge al metro i el bus a Barcelona i la seva àrea metropolitana perdut amb l'esclat de la crisi del coronavirus el març del 2020 “va repuntar a l'estiu i es va accelerar en els últims mesos de l'any”, encara que la tendència sostinguda a l'alça “s'ha vist frenada per l'inici de la sisena onada.”

FI0GZlZX0AY0xB2

“Ambdues xarxes van experimentar un creixement percentual molt similar. La de metro va superar els 278 milions de viatges, 60,3 milions més que el 2021 (el 27,7%), mentre que la d'autobusos va guanyar 31,5 milions, fins als 146,6 (amb un augment del 27,4%)”, indica TMB.

Els mesos amb major afluència de passatge van ser el de novembre, amb més de 45,2 milions de validacions entre metro i autobusos, i el d'octubre, amb més de 44 milions, xifra que no s'aconseguia des de principis del 2020, quan en els mesos de gener i febrer es van superar els 50 milions de viatges. En canvi, deixant de costat l'agost per l'efecte vacances, els mesos de gener i febrer van ser els de menor volum de validacions del 2021, amb 26,2 i 28,2 milions.  Els mínims de demanda des que va començar la pandèmia es van marcar a l'abril i el maig de l'any 2020, amb 4,5 i 9,9 milions, respectivament, coincidint amb els confinaments més severs i les restriccions generalitzades a la mobilitat. L'anàlisi de la demanda per mesos mostra també que a l'estiu va tenir la seva incidència el repunt de l'afluència de turistes i visitants a Barcelona i l'àrea metropolitana. Així, entre els mesos de juliol i agost es van sumar 63 milions de validacions, un 34% més que en el mateix període del 2020.

FI0E8qjXIAQKp3P

La presidenta de TMB i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha qualificat de “molt bones” aquestes xifres, tot esperant que la recuperació continuï aquest any. Bonet ha subratllat també que “el transport públic és la primera resposta que en termes de mobilitat hem de donar com a ciutat”, 'ja que compta amb les mesures de seguretat adequades per a la situació de pandèmia”. “És bo que els veïns i veïnes optin cada vegada més pel transport públic com la millor manera de moure's a Barcelona i l'àrea metropolitana”, ha afegit.

Redacció / Fotos: TMB-Aj. Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix