UGT I CCOO carreguen contra la nova operadora de l’autobús al Baix

Imprimeix

Els dos sindicats han advertit que conductors del servei han sofert, en els últims dies, intents d'agressions físiques per part d'usuaris a causa del mal funcionament de les línies

UGT i CCOO han denunciat l'empitjorament de les condicions laborals dels treballadors de l'autobús metropolità del Baix Llobregat, que des del 26 de desembre opera la companyia Avanza, així com les “ineficiències” en el servei, com retards i incompliments d'horaris. D’aquesta manera, els dos sindicats s’alineen a la denúncia que ja va fer el grup municipal d’ERC-Viladecans a principis de gener a La Premsa del Baix

Agressions

En un comunicat, tots dos sindicats han advertit que conductors del servei han sofert, en els últims dies, intents d'agressions físiques per part d'usuaris a causa del mal funcionament de les línies que ara opera Avanza, entre Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

denuncies sindicats 3

Sobre aquest tema, han exigit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la titular del servei, a l'empresa, als ajuntaments i a l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) que “unifiquin esforços” per normalitzar el servei, “i que no es vulnerin” els drets dels treballadors ni dels usuaris.

“Demanem comprensió per part dels usuaris, ja que els treballadors no tenim cap culpa de la situació del servei, malgrat ser la cara visible. Som els primers interessats a revertir aquesta situació i fer que millori com més aviat millor”, han afegit els sindicats, que han denunciat la “pressió” que rep la plantilla.

A més de criticar l'”acumulació” de retards i incompliments d'horaris, les organitzacions han reclamat solucions davant les “condicions decadents” d'una part de la flota d'autobusos, “que impedeix poder fer un servei públic en condicions.”

l97 2

També han denunciat la falta de mitjans per protegir-se de la Covid-19 -com vehicles que en lloc de mampares tenen cortines de plàstic- o l'absència d'eines per comunicar-se amb l'empresa en cas d'una emergència o una avaria.“És important també resoldre l'actual situació de les instal·lacions de les cotxeres, on els treballadors no tenen lloc per poder complir el seu horari de descans, menjador i ni tan sols aigua potable”, han afegit.

Modificacions

L’AMB informa que des d’ahir el servei d’autobusos patirà diferents modificacions per l'adequació de la flota per part de la nova empresa operadora. Són les següents:

 

Es preveu que aquestes afectacions finalitzin el 31 de gener.

 

Redacció / Foto: Aj. Gavà-AMB-Castelldefels News