La zona preferent per a vianants de Vila Vella a Sant Vicenç, en marxa

Imprimeix

Des d’avui, 10 de gener, està en vigor el procés sancionador als vehicles que incompleixin la normativa, on les primeres setmanes no es multarà sinó que s’enviarà una notificació

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha activat avui la zona preferent per a vianants, ubicada al barri de Vila Vella. Així doncs, ja està en vigor el règim sancionador per a totes les persones que incompleixin la normativa.

Zona preferent Vila Vella bona

Durant les primeres setmanes, però, no se sancionarà, sinó que s’enviarà notificació a les persones que hagin infringit la prohibició. Estan restringits amb càmera els carrers de Mossèn Josep Duran, Francesc Moragas, Nadal, Nou i part del carrer de Ribot, així com les places de Catalunya i Sant Jordi. També estan tancats al trànsit rodat el carrer de Josep Carner i part de Dr. Fleming i Barcelona.

L’accés restringit de vehicles es regula a través d’una càmera instal·lada a la cruïlla de la plaça de la Vila amb el carrer de Mossèn Josep Duran. A més, també hi ha diversos senyals verticals; en un d’ells, el de l’entrada, s’indiquen els horaris de regulació i l’excepció dels vehicles autoritzats. També hi ha una pilona retràctil, que es pot activar amb comandament, entre les places de Sant Jordi i de Catalunya (davant de la Biblioteca Municipal Les Voltes). Aquest accés és exclusiu per a vehicles autoritzats, residents i usuaris amb gual permanent dels carrers de Nadal i de Francesc Moragas.

Captura de pantalla 2022 01 10 a las 16.23.10

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat que el barri “sortirà guanyant amb aquesta nova regulació del trànsit. Els vianants podran passejar-hi amb comoditat i es dinamitzarà el comerç de la zona. A més, contribuirem a la lluita contra el canvi climàtic, ja que millorarem la qualitat de l’aire que respirem.”

Campanya i beneficis

Al novembre es va engegar una campanya informativa per recordar a la ciutadania quines són les limitacions d’entrada de vehicles, així com les sancions que es poden imposar si no es respecten els senyals.

Captura de pantalla 2022 01 10 a las 16.24.36

D’altra banda, segons fonts municipals, la zona preferent per a vianants té la finalitat de minimitzar els efectes de la contaminació en la població i en el medi ambient. Aquesta actuació permet reduir-hi el volum de gasos tòxics i, a més, guanyar-hi un gran espai de passeig. El projecte s’alinea també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: concretament, amb les fites 3 (Salut i Benestar), 11 (Ciutats i Comunitats Sostenibles) i 13 (Acció Climàtica). Els ODS són un full de ruta mundial per, a través d’accions concretes a escala local i internacional, assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

Protocol

La circulació de vehicles i vianants està regulada en un protocol de condicions que es podrà consultar sencer al web municipal www.svh.cat.

A continuació se’n destaquen els punts principals:

Qui pot accedir a la zona amb vehicle?

 

Cal tenir-hi autorització?

 

Com puc fer un tràmit electrònicament amb l’Ajuntament?

https://svh.cat/tens-dubtes-a-lhora-de-fer-un-tramit/

Es perden places d’aparcament?

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Google Maps