Test d’antígens gratis quan hi hagi un positiu a la classe

Imprimeix

Els alumnes immunitzats dels centres educatius no hauran de fer la quarantena

Els alumnes de centres educatius catalans -entre els quals dels baixllobregatins- que siguin contacte estret d'un company que ha donat positiu per Covid-19 podran fer-se un test d'antígens sense cost, segons que va anunciar el Govern ahir diumenge, un dia abans de la tornada a les aules després de l'aturada nadalenca.

test antigens 2

El departament de Salut ha informat de les novetats que s'incorporen per fer front al virus als centres educatius després de l'acordat ahir dissabte en la Comissió de Salut Pública, integrada pel ministeri de Sanitat i les autonomies.

Són principalment tres punts, dos establerts per la Comissió de Salut Pública i un tercer, el dels tests gratuïts, afegit per l'executiu català perquè “es considera important mantenir per afavorir el control de la pandèmia.”

 imatgeantigens 89c50aab

Així, en cas que es detecti un positiu en el grup estable de convivència d'una classe “s'oferirà i recomanarà la possibilitat de realitzar un test d'antígens gratuït entre els dies 0 i 1.”

En el cas dels estudiants de primària i secundària, la prova podrà fer-se “en una de les farmàcies adherides al programa”, mentre que per als alumnes d'infantil “s'oferirà un punt centralitzat o un centre d'atenció primària” com a alternativa.

antigens 3 classe

A més, segons va determinar la Comissió de Salut Pública, a partir d’avui dilluns s'eliminen entre els alumnes d'infantil i primària les quarantenes tret que es detectin fins a cinc positius per classe o més d'un 20% d'alumnes del mateix grup infectats en un període de set dies. Si bé, fins i tot en aquests casos, solament hauran de romandre aïllats els alumnes no immunitzats, és a dir, els qui no comptin amb la pauta completa de vacunació o els qui no hagin passat el virus en els últims tres mesos. En el cas de l'educació secundària es mantenen les mesures fins ara en vigor, de manera que els alumnes immunitzats no hauran de fer quarantena i els no immunitzats sí, durant set dies.

Amb tot, el Departament de Salut ha indicat que informarà mitjançant una trobada virtual de tots els canvis als referents escolars dimarts que ve, ja que els protocols encara no s'han adaptat a aquestes modificacions.

Redacció / Fotos: Arxiu