S’eliminen les quarantenes a les escoles baixllobregatines

Imprimeix

La conselleria mantindrà les proves als contactes estrets dels alumnes contagiats, com ja va fer el primer trimestre, tant als centres d’infantil, com als de primària i secundària

La Comissió de Salut Pública va aprovar, a dos dies de la tornada a classe dels alumnes després de les festes nadalenques, un canvi en el protocol i passa a recomanar que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de Covid-19 o menys de cinc positius.

quarantena 2

Segons va informar el Ministeri de Sanitat ahir divendres, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies.

Fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s'havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació “amb l'objectiu de garantir la presencialitat.”

quarantena 3

El Departament de Salut ja treballa per adaptar els protocols per la setmana vinent. La conselleria mantindrà les proves als contactes estrets dels alumnes contagiats, com ja va fer el primer trimestre, tant als centres d’infantil, com als de primària i secundària. En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit utilitzat dels estudiants de secundària a través de les farmàcies adherides.

Redacció / Fotos: Arxiu-Generalitat